Znak KF: SP3HSZ
QTH lokator: jo81fu Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Paź 2009 Posty: 334 Skąd: Leszno/Trzebiny
Wysłany: 22-05-2010, 07:12
marti101 napisał/a:
pytaj Mikasa
Marcin takie radio ma też Zbyszek SQ3MKI generalnie pracuje prawidłowo .Jedynie przy pracy z dużą mocą potrafiło się wyłączyć i przez to koledzy montują dodatkowo wentylatorki na radiatorze.Po takim zabiegu możliwe są już naprawde długie monologi......
Wysłany: 22-05-2010, 21:56
Radio KF: TS-140S, IC-706, DR-112, KG-UVD1P, TH-2R Antena KF: NAGOYA MAG-79EL-3W Akcesoria KF: MFJ-941E
Cytat:
pytaj Mikasa, on takie cóś użytkował.
Ano użytkował.
Więc radio- jak napisał Góral- bardzo proste i przyjemne w obsłudze.
Jednak teraz, kiedy mam inne radio mogę stwierdzić, że DR-130 jest głuche. Nie wiem, czy tak zachowywał się tylko mój egzemplarz, lecz na DR-112 raporty nadawane są znacznie lepsze.
Co do wyłączania się- u mnie tego nie zaobserwowałem, żadnego dodatkowego chłodzenia nie stosowałem, lecz po dłuższym monologu radiator był gorący.
Jeśli będziesz wybierał swoje alinco, zwróć uwagę, jaka to wersja, bo wychodziły takie, które mają ton 1750Hz i takie, które go nie mają.
Znak KF: SQ5OCD
QTH lokator: KO02LF
Wysłany: 24-06-2010, 08:22
Radio KF: Yaesu FT-450 Antena KF: inverted V
Student napisał/a:
marti101 napisał/a:
pytaj Mikasa
Marcin takie radio ma też Zbyszek SQ3MKI generalnie pracuje prawidłowo .Jedynie przy pracy z dużą mocą potrafiło się wyłączyć i przez to koledzy montują dodatkowo wentylatorki na radiatorze.Po takim zabiegu możliwe są już naprawde długie monologi......
No faktycznie, znając Zbyszka MKI potrafi on pogadać, potrafi,
Jeśli chodzi o radio, używałem przez jakiś czas, bez zastrzeżeń, z pełnym zadowoleniem.
`73
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum