Wysłany: 04-08-2011, 16:59
Radio KF: Kenwood TS-570D / (VHF/UHF) Wouxun KG Antena KF: dipol lafayette uvs-200
No tak wiedziałem że będzie na mnie hmm u mnie odwrotnie po przymusowym resecie radio stało się czulsze pracuje zgoła inaczej na plus ogólnie jestem zadowolony od początku ale teraz podwójnie
Znak KF: SQ3POS
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Gru 2009 Posty: 1852 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 05-08-2011, 22:59
Nieciekawie to wygląda ten stopiony element. Jutro postaram się wrzucić fotki, to może jakiś fachowiec podpowie co to jest, jak bardzo jest istotne i jak to naprawić (chociaż tutaj wygląda mi na to, że wystarczy wymienić:P).
Wysłany: 26-07-2012, 21:07
Radio KF: TS-570D . IC-706MKII Antena KF: Cp-6 Akcesoria KF: Mic stac. MC-60
Wtam
Dla zainteresowanych chciałem powiadomić że będę miał w najbliższym czasie pełną wersie tłumaczenia TS-570 D. Tak że będzie uzupełnienie niekompletnej wersji w dziale Download .
_________________ 73
JTrajdos
Ostatnio zmieniony przez sp72 26-07-2012, 21:10, w całości zmieniany 1 raz
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 26-07-2012, 21:57
Brakujące strony do instrukcji są, ale w przeciwieństwie do szeroko rozpowszechnionej w necie wersji okrojonej, raczej nie będą dostępne ze względu na ochronę praw autorskich autora tłumaczenia Zdzisława SP6LB.
Miał ktoś problem z przełączaniem anten w swoim TS-570?
Kłopot dość często jest z przejściem z 1 na 2. Odwrotnie zawsze jest OK. Zauważyłem to jakiś czas temu po dłuższym czasie nie używania radia i próbie nadawania na niezbyt dobrze dostrojonej antenie. Szukam podobnej przypadłości w necie ale nie bardzo mogę wpaść na jakiś trop.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum