Wysłany: 29-07-2012, 16:42
Radio KF: Kenwood TS-850S,TS-570D,TW-4100E,IC-T8 Antena KF: Diamond x-510 2m/70cm, LW 80m-10m, Dipol 80m Akcesoria KF: Mic studyjny Pro-Studio+preamp lampowy
SQ5PTW napisał/a:
Otóż planuję podpiąć mikrofon sceniczny (prawdopodobnie Shure 55SH). Do tego nożne PTT (mam już zakupione i przygotowane do połączenia do Kenwooda) i statyw studyjny (mocowany do blatu) do mikrofonu
Osobiście bardziej podoba mi się audio z mikrofonu studyjnego. Sam używam właśnie takiego mikrofonu firmy Pro Studio (zawieszonego w koszyczku na statywie od lampy kreślarskiej - na alledrogo koszt ok 20 PLN) w komplecie z preampem lampowym (mikrofon potrzebuje zasilania fantomowego 48V), co w połączeniu daje piękne, ciepłe, studyjne audio, jak z RMF-u (wszystko dzięki lampie preampa). Dlatego podsuwam Ci taki zestawik pod rozwagę, bo myślę, że wart uwagi, a koszt będzie niewiele większy od zakupu Shura.
Otóż planuję podpiąć mikrofon sceniczny (prawdopodobnie Shure 55SH). Do tego nożne PTT (mam już zakupione i przygotowane do połączenia do Kenwooda) i statyw studyjny (mocowany do blatu) do mikrofonu
Osobiście bardziej podoba mi się audio z mikrofonu studyjnego. Sam używam właśnie takiego mikrofonu firmy Pro Studio (zawieszonego w koszyczku na statywie od lampy kreślarskiej - na alledrogo koszt ok 20 PLN) w komplecie z preampem lampowym (mikrofon potrzebuje zasilania fantomowego 48V), co w połączeniu daje piękne, ciepłe, studyjne audio, jak z RMF-u (wszystko dzięki lampie preampa). Dlatego podsuwam Ci taki zestawik pod rozwagę, bo myślę, że wart uwagi, a koszt będzie niewiele większy od zakupu Shura.
Wygląda to ciekawie - jak będę się przymierzał do tematu to się odezwę
Dzisiaj skleciłem sobie przejściówkę z gniazda 8 pin na zewnętrzny mik (gniazdo jack) i nożne PTT. Podłączę do tego chwilowo słuchawki z mikrofonem na pałąku (Razer Carcharias) tylko jeszcze zasilanie muszę dorobić bo mik ma wkładkę elektretową, więc muszę mu gdzieś podpiąć 2,5-3V. Doraźnie będzie jak znalazł a słuchawki leżą i się kurzą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum