Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 03-12-2012, 00:46 5T0SP czyli nasi w Afryce
http://5t0sp.dxing.pl/
Naprawdę jestem pod wrażeniem sprawności operatorów naszej ekspedycji. Nawet jeśli brać pod uwagę brak tam miejscowych QRM-ów i jakość ich anten...
Wołałem po polsku, odzew był natychmiastowy [jedno, dwa zawołania w zależności od pasma]. Do tego ja słyszałem ich tak, że ledwie rozumiałem że to mi odpowiadają.
Podobne odczucia jak czytam na innych portalach mają inni, więc potwierdza się, że idzie zrobić to co się słyszy. Wszystko zależy od operatora. Z jednej czy drugiej strony
Znak KF: SQ3POS
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Gru 2009 Posty: 1852 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 03-12-2012, 00:50
Ty chociaż wiesz, że Ci odpowiedzieli, bo ja do teraz nie wiem o której godzinie zostałem zalogowany na 10m i nawet tego w logu nie posiadam... Z kolei z klubowego powinno być jeszcze jedno pasmo (ewidentnie słyszałem nasz znak) a w logu nadal tylko figuruje jedno.
Takie uroki masówek, w każdym razie cieszę się, że w ogóle udało mi się zrobić i to na 3 pasmach przy mojej ograniczonej aktywności. Brakuje mi tylko choć jednego CW... może innym razem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum