Znak KF: SP3PS C
QTH lokator: JO82ql i IK13pf
Wysłany: 08-01-2020, 23:48
Radio KF: FT-920 FT-450AT FT-100 itd. Antena KF: Delta SP7LA MB7PL itd.
Tak , jestem obecny cały czas , na Polskę to bardzo słaba propagacja , mam kilka łączności paszczą i masę cyfrowo , nawet 10 metrów . w sobotę i niedzielę będę na wyprawie w głąb Gambii i będę cały czas wołał łamiąc się przez Mobil .
Bardzo chciał bym poświęcić więcej czasu naszemu hobby lecz pracy mam masę , no i czasem też trzeba po prostu poleżeć na plaży i się pobyczyć .
Co dziennie rano około 10 -11 utc wołam na 14.303 .
Myślę że na przełomie lutego i marca będę miał trochę więcej czasu na qso .
Znak KF: SP3PS C
QTH lokator: JO82ql i IK13pf
Wysłany: 17-01-2020, 01:52
Radio KF: FT-920 FT-450AT FT-100 itd. Antena KF: Delta SP7LA MB7PL itd.
PRZEPRASZAM ale oprócz tego ciepła ja tu też pracuję i nieraz wcale nie jest fajnie .
Jutro wracam do Polski i będę w kraju 5 tygodni więc też poczuję zimniejszego klimatu .
A tak na poważnie to wszystko się udało , baza działa znakomicie , a stacja MOBILOWA wręcz perfekcyjnie .
Wyprawa w głąb Gambii udana i łączności też z pod znaku C5SP/M były i to z Europy , USA oraz Canarami na 59 więc super .
Zapraszam do odwiedzenia naszego radiowego Hostelu i przeżycia Afrykańskiej przygody .
Jutro przylatuje do nas Bogdan SP2FUD oraz Zenek SP2GCJ na dwa tygodnie więc Polska stacja CP będzie dalej aktywna tylko pod znakami C5FUD oraz C5GCJ. Zapraszam do łączności z kolegami i mam szczerą nadzieję że nasi goście zachęcą brać radiową do odwiedzenia uśmiechniętego wybrzeża Afryki - C5.
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 17-01-2020, 21:47
sp3ps napisał/a:
Jutro przylatuje do nas Bogdan SP2FUD oraz Zenek SP2GCJ [...] mam szczerą nadzieję że nasi goście zachęcą brać radiową do odwiedzenia uśmiechniętego wybrzeża Afryki - C5.
Najpierw był jeden, teraz dwóch, potem trzech czy czterech... I oby tak dalej szło
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 28-01-2020, 10:55
sp3ps napisał/a:
Bogdan SP2FUD oraz Zenek SP2GCJ na dwa tygodnie więc Polska stacja CP będzie dalej aktywna tylko pod znakami C5FUD oraz C5GCJ
Widać, że się chłopaki starają. C5GCJ zaliczony wczoraj od pierwszego strzału, z drugim dzisiaj walczę od pól godziny i mimo dobrego sygnału nie chce ze mną zrobić QSO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum