Ważne info!
mój samochód się poddał.
Po wymianie klocków hamulcowych i tarcz okazało się że coś z nimi jest nie tak .
Wróciłem dzisiaj z klubu do domu i klocki dymią a tarcza gorąca
Dzwoniłem do mechanika . Mówi że prawdopodobnie zacisk hamulcowy do wymiany bo tłoczek nie domaga w takim razie a była robiona pełna regeneracja zacisków...
Nie ogarnę tego jutro (piątek) bo nie ma go do niedzieli na miejscu
Pilnie szukamy transportu zastępczego 😭😭
(P.S z góry przepraszam za nie wywiązanie się z roli transportu.
Nie jest to zależne ode mnie lecz od stanu technicznego pojazdu.
P.S2 hamulce to nie zbita lampa czy pęknięta opona gdzie lampę jakoś się taśmą oklei a oponę wymieni i pojedzie dalej . Tylko mając na względzie to że chcemy tam pojechać i dojechać i wrócić W CAŁOŚCI -nie chce mieć nikogo na sumieniu jakby się coś stało)
_________________ Christoph Wlazlak SQ3KNL
Ostatnio zmieniony przez SQ3KNL 25-05-2023, 21:05, w całości zmieniany 2 razy
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 25-05-2023, 21:53
Łoj tam... jakieś auto zastępcze się znajdzie.
Trza bedzie po cię podjechać...
To Sławek, najpierw po Ciebie, potem Dorota i Krzychu.
Tyle, że z 15 min. wcześniej niż się umówiliśmy, bo pozbieranie towarzystwa zajmie z pół godziny.
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 26-05-2023, 20:06
Dziewczyno!
Ja dzisiaj wysprzątałem samochód, wyniosłem tyle anten, masztów i innych dupereli, że w komórce chyba po suficie musiałbym chodzić (kurczaczki... a i tak 3/4 bagażnika zawalone).
A Ty mi mówisz, że można jechać QDXowozem???
I TO CAŁE MOJE POŚWIĘCENIE miałoby iść na marne?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum