Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 24-11-2008, 20:57
Ponoć egzamin nie jest taki straszny Jakiś rok temu trafiłem na którymś forum link do pytań i okazało się, że idąc z marszu bez przygotowania zdałbym
Z czystej ciekawości muszę pogrzebać gdzie w mojej okolicy nadają takie śmieszne literki i cyferki z "S" na początku, które można by sobie umieścić pod awatarem
Jakiś rok temu trafiłem na którymś forum link do pytań i okazało się, że idąc z marszu bez przygotowania zdałbym
Niekoniecznie, bo jeśli myślimy o tym samym, to był to tylko wycinek pytań, a i niektóre odpowiedzi były niepoprawne.
Jeśłi jesteś zainteresowany, to kompletny zestaw w formacie pdf znajdziesz na stronie uke: KLIK
Ale to rzeczywiście nie jest problem. Wystarczy odrobina samozaparcia
ya1 napisał/a:
Z czystej ciekawości muszę pogrzebać gdzie w mojej okolicy nadają takie śmieszne literki i cyferki z "S" na początku
W tym roku są jeszcze dwa egzaminy:
21 06.12 11:00 Dolnośląski Oddział Terenowy PZK - klub SP6PR ul. Pretficza 14/16, Wrocław.
22 13.12 9:00 Urząd Komunikacji Elektronicznej, ul Kasprzaka 18/20, Warszawa.
Wysłany: 25-11-2008, 00:06
Góral napisał/a:
21 06.12 11:00
Rozumiem, że to we Wrocku: 21 to numer kolejny i 6 grudnia o godzinie 11:00?
EDIT
Poczytałem i teraz już nie jestem taki pewny Jest tam sporo rzeczy które jak na moje potrzeby kompletnie mnie nie interesują i nie znam się na tym, a nie cierpię wykuwać czegoś na pamięć jeśli tego nie rozumiem. Ale może kiedyś... kto wie?
Znak KF: SQ5MRA
QTH lokator: KO02LG Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Cze 2008 Posty: 401 Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-11-2008, 23:21
Radio KF: Icom IC E-91 Antena KF: Diamond SG7400
Jarku, tam wszystko jest do zrozumienia, poza danymi "organizacyjnymi". Opanowanie wymaganej wiedzy w stopniu umożliwiającym zdanie egzaminu zajęło mi niespełna dwa tygodnie... I nie było to wykuwanie na pamięć. To naprawdę nie jest jakaś hermetyczna wiedza.
_________________ Kaper
SQ5MRA
i wszystko jasne...
Znak KF: SQ5MRA
QTH lokator: KO02LG Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Cze 2008 Posty: 401 Skąd: Warszawa
Wysłany: 26-11-2008, 09:45
Radio KF: Icom IC E-91 Antena KF: Diamond SG7400
Góral napisał/a:
To pierwszy krok do uleczenia
A drugi, to znaleźć kogoś życzliwie upierdliwego, kto codziennie odpyta cię co zrobiłes w temacie i przetrzepie skórę, gdy nie potrafisz opowiedzieć o postępach.
_________________ Kaper
SQ5MRA
i wszystko jasne...
Wysłany: 04-11-2009, 10:51
Zgadza się. Sam egzamin nic nie daje. A dokładniej zestaw zagadnień wymaganych do przygotowania się do egzaminu w niczym nie przygotowują człowieka do wystąpienia na pasmach. W tej sytuacji tylko osłuchanie się i pomoc bardziej doświadczonych kolegów może dać jakiekolwiek doświadczenie do pracy krótkofalowca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum