Arku, ja również posiadam IC-706 i posiadam również TS-850. Ten drugi bije na głowę pierwszego w modulacji AM, co nie znaczy, że Icek ma kiepską. Osobiście uważam, że najgorzej w AM wypada Yaesu, ale to oczywiście moje subiektywne odczucie, a właściwie mojego ucha
Wysłany: 25-07-2010, 20:13
Radio CB: SUPERSTAR SS 3900 EFT President Herbert I President Jakson I Antena CB: Santiago 1200 Lemm AT92 Akcesoria CB: CHEROKEE Densei ec-2002
Po długim namyśle i Waszych sugestiach zacząłem się poważnie zastanawiać nad radiem KF. To prawda że trochę szkoda wydać tyle kasy na cymbała. Tu mam właśnie problem. Jeśli chodzi o Cb radio mniej więcej wiem czym się kierować w zakupie a jeśli chodzi o KF to nie mam zielonego pojęcia .Tak więc rozglądając się po giełdzie krótkofalarskiej nad tknąłem się na YAESU model FT-450AT. Cena mocno przewyższa moją deklarowaną ale jakby troszkę poczekać i dołożyć kilka stówek to by się udało. Co sądzicie o tym radiu? Opinie są dość pozytywne. Nawet o pracy w AM(a ja znów z uporem maniaka o tej modulacji ale troszkę mi na niej zależy ) Pozdrawiam
Wysłany: 27-07-2010, 09:11
Radio CB: Jackson I ASC Antena CB: Santiago 1200 Akcesoria CB: Sadelta ME3
jarko napisał/a:
Tak więc rozglądając się po giełdzie krótkofalarskiej nad tknąłem się na YAESU model FT-450AT. Cena mocno przewyższa moją deklarowaną ale jakby troszkę poczekać i dołożyć kilka stówek to by się udało. Co sądzicie o tym radiu? Opinie są dość pozytywne. Nawet o pracy w AM(a ja znów z uporem maniaka o tej modulacji ale troszkę mi na niej zależy ) Pozdrawiam
Mam, używam i jestem BARDZO zadowolony. Nie chcąc trzymać trzech trx'ów w domu, dwa zamieniłem w jeden (cb + HF/50MHz) czyli w FT-450AT. O dziwo, po podłączeniu Sadelty ME-3 radio w AM grzmi aż miło.
Bardzo polecam
O dziwo, po podłączeniu Sadelty ME-3 radio w AM grzmi aż miło.
Hihihi, tylko jest głuche jak stodoła w porównaniu z trx'em cb. Czułość w AM to 2 mikrovolty...
jarko napisał/a:
Co sądzicie o tym radiu?
Do pracy KF to bardzo przyzwoite urządzenie. W tej cenie wśród nowych chyba najsensowniejszy wybór. Odbiornik z obróbką cyfrową daje "pełną obsadę filtrów", co ma swoje wady, ale i spore zalety na początku.
Wysłany: 16-08-2010, 14:47
Radio CB: SUPERSTAR SS 3900 EFT President Herbert I President Jakson I Antena CB: Santiago 1200 Lemm AT92 Akcesoria CB: CHEROKEE Densei ec-2002
Znalazłem w atrakcyjnej cenie Galaxy DX95T2 i takowe nabyłem. Jak na razie jestem pozytywnie zaskoczony
Wysłany: 18-08-2010, 19:20
marti101 napisał/a:
Jarek pogubiłem się
Spokojnie to jeszcze nie koniec KF też jest w planach tylko muszę nazbierać odpowiednią kwotę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum