Styl życia? Hmmm... To chyba to, że każda okazja jest dobra aby rozłożyć się gdzieś ze sprzętem, samemu taką okazje stworzyć, innych w to wciągnąć... To dyskomfort siedzenia w domu/w aucie kiedy nic nie szumi i nie gada dziwnymi słowy... To pęd do ludzi zarażonych tą samą pasją, rozmowy schodzące ciągle na te same tematy... To ciągłe dążenie do ulepszania sprzętu, poznawania jego możliwości, poszerzanie wiedzy... To radość z uzyskania kolejnej łączności, poznania innych z tej drugiej strony głośnika... To takie coś niewytłumaczalne słowami, a co każdy z nas czuje jasno i wyraźnie... Ot takie coś właśnie
predyk, z chwilą, gdy CB staje się częścią życia, gdy pod niego ustalasz sobie grafik w pracy czy urlopy, dzielisz wolny czas między rodzinę, a radio, nie jest już zwykłym hobby, jest częścią Nas, sposobem na życie, czymś, bez czego nie da się normalnie funkcjonować. To jest życiowa pasja, i tak jak Jarek napisał, nie da się tego wyrazić słowami. CB to My, a My to CB
Wysłany: 20-08-2009, 08:41
Radio CB: alan 28 Antena CB: sirio ml"ka
Hym
CB dla mnie to kontakt z ludźmi i jeszcze do tego jak widzę ludzi uśmiechniętych, w pocie czoła kopiących dołki pod maszt i nadal uśmiechniętych to mi to jak najbardziej wystarcza żeby to nazwać pasją.
QTH lokator: KO00LA Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 160 Skąd: Tarnów
Wysłany: 24-08-2009, 12:08
Radio CB: Alan 87,President Harry Antena CB: Sirio Boomerang 27W,Lemm AT71 Akcesoria CB: Farun 2060
marti101 napisał/a:
z chwilą, gdy CB staje się częścią życia, gdy pod niego ustalasz sobie grafik w pracy czy urlopy, dzielisz wolny czas między rodzinę, a radio, nie jest już zwykłym hobby, jest częścią Nas, sposobem na życie, czymś, bez czego nie da się normalnie funkcjonować
z chwilą, gdy CB staje się częścią życia, gdy pod niego ustalasz sobie grafik w pracy czy urlopy, dzielisz wolny czas między rodzinę, a radio, nie jest już zwykłym hobby, jest częścią Nas, sposobem na życie, czymś, bez czego nie da się normalnie funkcjonować
Niewiem czy to styl życia. Ale nałóg już napewno
predyk, ja nigdzie nie napisałem, że to styl życia, tylko sposób na życie, a to zasadnicza różnica
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum