Witam
zaczynam przygodę z radiem. udało mi się radio takie jak w temacie dostać z tzw demobilu. pytanie do kolegów i koleżanek z forum czy to radio się w ogóle do czegokolwiek przyda?
czy trzeba będzie jakąś modyfikację zrobić ? (wiem jak lutownica działa). moze jeszcze się o coś wzbogacę (jeszcze coś jest na strychu). niestety nie mam do tego ładowarki (jeszcze) czy wiadomo na jakim zasilaniu to działa (bo bateria też nie daje znaku życia).
Pozdrawiam
Nie ulegajmy nowomodzie... Dbajmy o prawidłową pisownię naszego ojczystego języka.
Ostatnio zmieniony przez SP3AYA 07-09-2011, 12:31, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 08-09-2011, 19:59
Radio KF: Kenwood TS-850S,TS-570D,TW-4100E,IC-T8 Antena KF: Diamond x-510 2m/70cm, LW 80m-10m, Dipol 80m Akcesoria KF: Mic studyjny Pro-Studio+preamp lampowy
runner2, obawiam się, że z tego radia pożytku mieć nie będziesz. Ten ręczniak pracuje w paśmie 80 MHz. Choć znalazłem również info, że niektóre wersje pracowały także w pasmach 160, 300, 450 i 900 MHz. Tak, czy siak w naszym hobby raczej nieprzydatne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum