Wysłany: 12-02-2019, 12:32 MixW i TS-570 Radio KF: TS-570, VX-7 Antena KF: dipol, yagi
Witam po długiej nieobecności.
Zawitałem z pytaniem, ponieważ kiedyś sporo osób wypowiadało się tutaj na temat radia Kenwood Ts-570.
Mam problem ze skonfigurowaniem programu MixW z tym radiem.
Korzystam z takiego interfejsu:
http://hamradioshop.pl/ra...0.html?sef=hcfp
Czy polecacie jakieś inne programy do emisji cyfrowych?
Znak KF: SP3QDX
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2017 Posty: 1129 Skąd: Ostrow Wielkopolski
Wysłany: 12-02-2019, 17:34
Jeszcze jedno u mnie Kenwood ma jakieś fimery i muszę za każdym razem wejść w menu, pozycja 33 i przełączyć z 1 na 2 a jak jest 2 to na 1, byle była zmiana i zapamiętać, Bez tego PTT nie działa. Nie wiem dlaczego tak.
Znak KF: SP3QDX
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2017 Posty: 1129 Skąd: Ostrow Wielkopolski
Wysłany: 13-02-2019, 06:21
bez różnicy, u mnie raz USB raz FSK, zmienia się samo w zależności jak przełączam się miedzy modulacjami.
Co do karty dźwiękowej to jest też ważne, ja kupiłem sobie najprostszą kartę na port USB, tak więc do kompa wkładam 2x USB.
Sprawdź jeszcze czy dobrze włożyłeś wtyczkę do radia, wtyk nie ma zabezpieczenia i można go źle włożyć - obrócony o 180", ja ten błąd popełniłem na początku
Panowie... przyjdzie mi uwierzyć w cuda.
Po 2 dniach przerwy z zabawą radiem odpaliłem Mixw i TX ruszył. Tak sam z siebie. Nic od tamtego czasu nie zrobiłem. Po prostu włączyłem radio i komputer, wcisnąłem CQ i sygnał poszedł.
Nie wiem jak to możliwe. Coś po prostu chyba nie stykało we wtyczkach czy jak?
Tak się zastanawiam czy to możliwe...
Wcześniej sprawdzałem czy nadaje wciskając przycisk jakiegoś makra. Tak naprawdę tym razem najpierw w menu Options zaznaczylem TX i dopiero potem jak radio zaczelo nadawać poźniej przeszedlem na CQ. Myślicie że to TX mogło coś odblokować?
Ostatnio zmieniony przez portos 15-02-2019, 23:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum