Wysłany: 20-05-2019, 22:06 Yaesu FT 70 co jest warte?
Jak w temacie. Czy w zakresie ceny do 200 euro znajdę coś innego wartego uwagi?
Szukam opini osób które zetknęły się z tym radiem osobiście. No i oczywiście nie było to ich jedyne radio z którym mieli do czynienia, ale mają skalę porównawczą co do innych podobnych urządzeń.
Przy okazji żeby nie zakładać nowego tematu - zetknął się ktoś z radiami marki Retevis i może coś o nich powiedzieć?
Znak KF: SP3QDX
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2017 Posty: 1129 Skąd: Ostrow Wielkopolski
Wysłany: 22-05-2019, 09:03
Zależy ile QSO, Jak leci tylko skaner to 2 dni ale jak zrobię kilka QSO to mocno czas się redukuje do 5-6 godzin, Ale to zależy ile QSO, z jaką mocą i na jakim paśmie, fakt jest nie zmienny że QSO bardzo szybko zużywa baterie
Znak KF: SP3QDX
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2017 Posty: 1129 Skąd: Ostrow Wielkopolski
Wysłany: 24-05-2019, 15:19
Łatwość obsługi -> super, bardzo dobra, programujesz przez PC
Ergonomia jak dla mnie OK, male fajne radio
Fusion, działa super, w Ostrowie jest bramka więc po całym swiecie śmigam
Nie wiem co masz na myśli o właściwości użytkowe? Ja po sprawdzeniu tego radia się na nie zdecydowałem bo uznałem że stosunek ceny do moich możliwości i oczekiwań jest najlepszy. Oczywiście są radia lepsze ale cena też jest odpowiednio większa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum