Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie mam ZIELONEGO POJĘCIA.
Zarejestrowałem się by może zacząć jakieś mieć i może do was dołączyć.
Nie mam jeszcze ani sprzętu ani licencji i chętnie bym się przekonał czy wciągnie mnie ta zabawa na tyle żeby zainwestować.
Mam więc pytanie: czy jest tu ktoś (lub ktoś kto zna kogoś) z Poznania (najlepiej Naramowice)?
Jestem bardzo organoleptyczny i chętnie bym zobaczył jakiś sprzęt na żywo, pogadał, zadał kilka głupich pytań itp.
Znak KF: SP3HSZ
Znak CB: 161mdw02
QTH lokator: jo81fu Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Paź 2009 Posty: 334 Skąd: Leszno/Trzebiny
Wysłany: 06-06-2018, 18:32
Witam .Mało tutaj kolegów z tamtych okolic .Najlepiej uderzyć do któregoś z Poznańskich klubów wtedy będziesz miał to na żywo.Prężnie kiedyś działał SP3ZAC z Wildy.
Dziękuję za odpowiedź. Poszukam na FB bo strona najbliższego klubu jakaś martwa jest.
Swoją drogą właśnie zwróciłem uwagę na aktywność i daty postów tutaj i na innych forach i też nie wygląda to zbyt żywo
Czy to umiera krótkofalarstwo czy sama forma "forów"?
Znak KF: SQ3POS
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Gru 2009 Posty: 1852 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 07-06-2018, 11:31
Raczej to drugie. Krótkofalarstwo jeszcze potrwa.
W Poznaniu spróbuj w klubie SP3YOR - www.sp3yor.net - strona jak widać bardziej na bieżąco i na pewno bardziej aktywnie ludziska działają niż w ZAC. Dodałbym też, że bardziej "nowocześnie".
Ostatnio zmieniony przez SQ3POS 07-06-2018, 11:32, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum