Znak KF: SQ5MRA
Znak CB: 161 OLA
QTH lokator: KO02LG Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Cze 2008 Posty: 401 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-04-2009, 21:20 Gościł dzisiaj w Wawie nasz ulubiony admin... Radio CB: Magnum AF ; Ranger AR3500 Antena CB: Sirio Thunder 27 ; FireStick FS-3 Akcesoria CB: Wilson Trucker Radio KF: Icom IC E-91 Antena KF: Diamond SG7400
Udało się złapać Jarka na fonii. Niestety nie udało się uścisnąć mu przedniej łapy, bo był z szefem...
Kto do (----) jeździ w delegacje z szefem
Dzięki Jarku za chwilę rozmowy.
Jak przyjedziesz bez szefa to spróbujemy się, mam nadzieję, znaleźć na optycznej...
A Niedźwiedzia trzeba popychać, bo się nam ludziska rozlezą po kątach i nie będzi z kim przy grillu posiedzieć...
_________________ Kaper
SQ5MRA
i wszystko jasne...
Ostatnio zmieniony przez SQ5MRA 03-04-2009, 21:21, w całości zmieniany 1 raz
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 03-04-2009, 21:29
Ano udało się chociaż pogadać trochę na fonii Super się jeździ po mieście w którym zamiast przeklinać na czym świat stoi korki, żałuje się tak szybkiego przejazdu, bo nie zdążyło się pogadać ze wszystkimi i o wszystkim
QTH lokator: KO02LG Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Cze 2008 Posty: 401 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-04-2009, 21:36
Radio CB: Magnum AF ; Ranger AR3500 Antena CB: Sirio Thunder 27 ; FireStick FS-3 Akcesoria CB: Wilson Trucker Radio KF: Icom IC E-91 Antena KF: Diamond SG7400
Dzisiaj było coś w eterze niezwykłego. Zakłóceń w takim wymiarze dawno nie było...
Aż się wku...denerwowałem i postanowiłem zrobić podmiankę.
przeniosłem Rangera do domu i podpiąłem mu witaminkę a do samochodu jutro wstawię Magnumka, bo ma 4 razy większą moc...
Zobaczymy czy to pomoże...
A poza tym wszystko w porządku...
_________________ Kaper
SQ5MRA
i wszystko jasne...
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 21-04-2009, 22:04
Dzisiejszy wyjazd jak to zwykle w Warszawie obfitował w udane łączności. Niestety na 32 FM początkowo nikogo nie było, ale za to załapało się sporo osób z SGL-W na 27 AM [no i na sprawdzanie czy są Okupanci już czasu nie starczyło ]. Dzięki Grześkowi który grzmiał od Legionowa aż do Wiktorowa [wracałem boczną drogą na Sochaczew - a słyszałem go jak z kimś gadał aż do Leszna], trafiałem wszędzie tam gdzie chciałem jak po sznurku Z paroma innymi kolegami [i koleżankami] w mobilach też udało mi się zamienić po parę słów - szczególne pozdrowienia dla Artiego i Padree
W drodze powrotnej w Łodzi prowadził mnie ktoś kto się przedstawiał i nawet chyba mi się kiedyś jego zawołanie obiło o uszy czy oczy, ale nie zapamiętałem - sorki
Za to już pod koniec w Kaliszu ktoś prosił o sprawdzenie modulacji na innym kanale i okazało się, że to był Zielony, którego poznałem kiedyś na wizji, czytamy się na forach, a nie mieliśmy jeszcze okazji usłyszeć się na radiu
Wysłany: 22-04-2009, 10:20
Radio CB: Magnum AF ; Ranger AR3500 Antena CB: Sirio Thunder 27 ; FireStick FS-3 Akcesoria CB: Wilson Trucker Radio KF: Icom IC E-91 Antena KF: Diamond SG7400
Kiedy wyjeżdżałeś i zbliżałeś się do Leszna nasłuchując Grześka, który właśnie zaczynał rozmowę ze mną dojeżdżającym do Dzierżenina od strony Pułtuska, to było między nami niecałe 50 km...
Gdybyśmy odpalili SSB, to pewnie dałoby się dogadać.
Grzesiek mówił mi o łączności z Tobą, trochę żałowałem, że musiałem spóźnić wyjazd z Przasnysza o pół godziny, bo na pewno udałoby się nam pogadać.
Ale szefy tak mają, że nie zwracają uwagi na chciejstwo pracowników, tylko mendzą nawet po godzinach...
Nic to, jeszcze będą okazje do pogaduszek...
_________________ Kaper
SQ5MRA
i wszystko jasne...
a ode mnie dostałeś pozdrowienia w poniedziałek miał Grześ przekazać jak wyjeżdżałem z wawy to ja bylem z jednej strony ty z drugiej
_________________ Alan 48+ Sirio Performer 5000
Alan 1001Z Sirio Titanium 1,2m
Alan 87 Antenka ASTATIC 1K
Baza Alan 87 Antena Proton PT99 Mic K-PO NM-452 zapas 2x Alan 38 i President Florida po zmroku na USB 26.795
Wysłany: 23-04-2009, 21:21
A mówiłem Jarkowi, żeby w Żółtkach krzyczał na Westów...
Do Kopernika się dokrzyczał.
Zaliczył brudaska i chyba pojechali na spotkanie kebabowe.
Czekam na sprawozdanie z tej wizyty...
_________________ Kaper
SQ5MRA
i wszystko jasne...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum