Wysłany: 20-12-2009, 14:26 Analizator antenowy do 160 MHz
Pewnie ogólnie znana konstrukcja, generalnie zapoznałem się ze szczegółami budowy, obsługi, itp. Świetna konstrukcja, wciąż rozwijana, itd. Więcej materiałów po zarejestrowaniu się.
http://www.max6.pl/
Sam przymierzam się do złożenia takiego cacka, koszt nie jest niski, bo jakieś 1300 pln przy samodzielnym montażu, jednakże są KITy w wersji mini w trudno dostępnymi podzespołami (podobno niedostępnymi w PL). Modelarska precyzja niezbędna, ale uważam, że warto... Kawał świetniego sprzętu.
Jasne, że warta, miałeś okazję porównać funkcjonalność MFJ z MAX6? Mnie urzekł on (MAX6) pod każdym względem, nawet stylistycznym. Obejrzyj ten film, którego link podałem, tam widać ułamek możliwości tego sprzętu, na www.max6.pl jest reszta szczegółów. Nie chcę, jak to kol. Góral mówi, przepisywać internetu.
Znak KF: SP3HSZ
Znak CB: 161mdw02
QTH lokator: jo81fu Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Paź 2009 Posty: 334 Skąd: Leszno/Trzebiny
Wysłany: 21-12-2009, 09:39
Miałem możliwość zabawy analizatorem made in SP2SWJ niestety po tych porównaniach z innymi modelami analizatorów kilku moich kolegów pozbyło sie tej zabawki...
Góral napisał/a:
W życiu bym nie dał za ten rozbudowany reflektometr takich pieniędzy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum