Wygląda na to, że pomysł z testowaniem anten i mikrofonów chwycił w okolicach mojego grajdołka Z bracią kaliską spróbujemy trochę się pobawić w przyszłą sobotę 5 grudnia.
Miejsce testów, moje "stałe" terenowe QTH - górka w miejscowości Kotłów koło Mikstatu. Początek ok. 12:00, koniec jak opatrzność pozwoli
Miałby ktoś ochotę na taką krótką jednodniową imprezkę?
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 05-12-2009, 19:20
No i po testach. Sprawdziliśmy sporo anten i klika mikrofonów. Postaram się jak najszybciej zamieścić wyniki na forum.
Dzięki wielkie kolegom za pomoc:
shrekolo - za notatki i bieganie z antenami;
arekscenic, Mikas, moreq, Sneke i Maraton - za siedzenie przy radiach i cierpliwe czekanie na swoją kolejność do podawania raportów.
Testy odbywały się na górce w Mikstacie, tuż pod telewizyjnym masztem antenowym [trochę wyżej niż na lokalizacji którą planowaliśmy poprzednio]. Na maszcie wisiało tyle różnych anten, GSM, TV, radio, net i Bóg wie co jeszcze. Na szczęście obyło się bez zakłóceń których się obawiałem. Jednak dla nas skończyło się bólem głowy. W końcu byliśmy tam jak w kuchence mikrofalowej. Czułem się na koniec jakby w czaszce zaczynał mi rosnąć coraz większy balon. To uczucie narastanie zaczęło mijać po odjeździe wraz z rosnącą odległością. I niech ktoś mi nie mówi, że takie promieniowanie nie jest szkodliwe [współczuję mieszkającym w pobliżu ludziom]. Łeb boli mnie jeszcze do tej pory. Na szczęście coraz mniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum