Wysłany: 20-09-2009, 12:09 Witam Radio CB: LINCOLN Antena CB: Mobilka Akcesoria CB: DENSEI EC-2002
Witam Serdecznie wszystkich forumowiczów .
Na początek może parę słów o sobie:
Nazywam się Piotr i mieszkam w Zabrzu.
Przygodę z CB zacząłem w 94r (miałem wtedy 14 lat) gdy dostałem od wujka jakiegoś malutkiego Alana (nawet nie pamiętam jaki to był model) i na pożyczonej mobilce na balkonie zaczęła się cała przygoda.
Pamiętam te nieprzespane noce i „DX”y jak się doleciało do Katowic z raportem 4/2 z jakieś 10km
Po paru dniach przyleciał sąsiad z pretensjami który miał siatkę na balkonie piętro wyżej, bo słyszał mnie w TV. (awantura była w domu co to za ustrojstwo przyniosłem do domu )
Poznałem wielu nowych ludzi i z wieloma mam kontakt do dziś mimo iż nie maja już radyjek.
Po paru miesiącach za wszystkie oszczędności kupiłem PRESIDENTa HR2510 i mobilkę PRESIDENT WA-27 która wylądowała na dachu.
Wtedy to było dla mnie jak przesiadka z malucha na Mercedesa S
Zaczęła się zabawa na SSB .
Zapisałem się do klubu Dxowego
Po paru latach sprzedałem stacje (z braku czasu na hobby) mimo iż na dachu leżał przygotowany już 7m maszt do montażu a w piwnicy 5/8 fali.
Rok temu kupiłem radio do auta i pasja ożyła.
W tej chwili jestem na etapie budowy bazy.
Kupiłem już dziewiczego LINCOLNA który przeleżał w szafie od nowości !! (wypakowałem nówkę z pudełka
Co do anteny to mam zamiar kupić LEMM AT 107 SUPER 16 i powalczyć z administracją o nowe pozwolenie wywalenia masztu na dach.
Chce zbudować stacje typowo Dxową oraz zostać licencjonowanym nasłuchowcem KF
W przyszłości otrzymać licencje.
Wysłany: 20-09-2009, 15:18
Radio CB: LINCOLN Antena CB: Mobilka Akcesoria CB: DENSEI EC-2002
Ostatnio na forach i w eterze widuje i słyszę wielkie powroty starych stacji. Wątpię żeby radio ożyło do stanu z 90lat kiedy znalezienie wieczorem kanału wolnego graniczyło z cudem. Kto miał pieniążki kupował radia z bokami a mniej zasobni wstawiali dziury do swoich radyjek. Takie powroty mają też jeszcze jedną zaletę. Starzy radioamatorzy wprowadzają do CB trochę kultury i zasad jakie panowały kiedyś na radiu a coraz trudniej o to teraz na tym paśmie.
Wysłany: 20-09-2009, 17:42
Radio CB: SUPERSTAR SS 3900 EFT President Herbert I President Jakson I Antena CB: Santiago 1200 Lemm AT92 Akcesoria CB: CHEROKEE Densei ec-2002
QTH lokator: KO00LA Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 160 Skąd: Tarnów
Wysłany: 20-09-2009, 20:03
Radio CB: Alan 87,President Harry Antena CB: Sirio Boomerang 27W,Lemm AT71 Akcesoria CB: Farun 2060 Radio KF: brak Sprzęt PMR: brak
Znak KF: SQ2NUG
Znak CB: 276
QTH lokator: JO94GJ Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Lip 2008 Posty: 59 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 21-09-2009, 09:30
Radio CB: Alan 555 Antena CB: Skylab Akcesoria CB: Pan DM-432MT Radio KF: YAESU FT 2600M Antena KF: Samorobna / Big Star
Cichy! napisał/a:
Widuje i słyszę wielkie powroty starych stacji. Wątpię żeby radio ożyło do stanu z 90lat kiedy znalezienie wieczorem kanału wolnego graniczyło z cudem. Kto miał pieniążki kupował radia z bokami a mniej zasobni wstawiali dziury do swoich radyjek. Takie powroty mają też jeszcze jedną zaletę. Starzy radioamatorzy wprowadzają do CB trochę kultury i zasad jakie panowały kiedyś na radiu a coraz trudniej o to teraz na tym paśmie.
Święte słowa
Witaj na forum.
_________________ Sekju dijaks, sekju dijaks dis is poland stejszyn łan six-papa lima czarli bravo dostał w limo poszedł w tango.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum