Wysłany: 29-10-2009, 01:02 Częstotliwości lokalne VHF i UHF Radio KF: Kenwood TS-850S,TS-570D,TW-4100E,IC-T8 Antena KF: Diamond x-510 2m/70cm, LW 80m-10m, Dipol 80m Akcesoria KF: Mic studyjny Pro-Studio+preamp lampowy
Tak sobie pomyślałem, że można by stworzyć listę lokalnych częstotliwości pasm 2m i 70cm, na których można złapać naszych zacnych userów. Wiem, że listy przemienników są dostępne w necie, ale w niektórych miejscowościach jest kilka przemienników na dane pasmo, więc to znacznie ułatwi ewentualne łączności.
[proszę o kopiowanie listy i wklejanie jej w swój post z dopisanymi częstotliwościami]
Znak KF: SQ6KBW
QTH lokator: JO80DT Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 116 Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 01-01-2010, 13:13
Radio KF: IC-706MKIIG , Wouxun KG-UVD1P Antena KF: AMPRO-80 i 20, NAGOYA MAG-79EL-3W
Ya1, możesz śmiało dopisać:
SR6S (Wielka Sowa) - 145.7875
Jak zdam egzamin to tylko dopiszesz mój znak
Przemiennik jest bardzo popularny, bardzo często słychać na nim rozmowy. Dalsze stacje, które go otwierają, a które ja słyszałem to np. Nowa Sól (133 km) czy Twardogóra (103 km). Jest szansa, że i z Ostrowa (140 km) można go uruchomić, ale to już sam musisz sprawdzić (wystarczy nośna). Jest to moje ulubione miejsce do nasłuchu i, mam nadzieję, że za pół roku uaktywnię się tam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum