Wysłany: 24-12-2009, 22:47 Jakie radio do perofrmera 5000?
Witam. Nie ukrywam jestem zielony w dziedzinie jakim są radia CB. Jakiś czas temu kupiłem sobie antenkę, jaka jest Sirio 5000 Performer. Miałem do niej radio TTI, lecz dzisiaj po prostu strasznie się zagrzało i poleciał z niego dymek, wiec zastanawiam się jakie radio byłoby godne polecenia do tej antenki, bo z opinii słyszałem ze jest całkiem niezła antena. Z góry wielkie dzieki. Ppozdrawiam.
Prosiłbym na przyszłość, o większą dbałość przy pisaniu postów. Chodzi o duże litery, znaki przestankowe, ortografię i gramatykę. O poprawną składnię zdań.
Staramy się utrzymywać to forum nie tylko na wysokim poziomie merytorycznym, ale i językowym. Posty pisane bez szacunku dla ojczystego języka nie są tolerowane.
[ya1]
Ostatnio zmieniony przez SP3AYA 24-12-2009, 23:28, w całości zmieniany 1 raz
Nie ma żadnej możliwości logicznego udzielenia odpowiedzi na Twoje pytanie.
Po pierwsze - do każdej anteny możesz dokupić każde dowolne radio.
Po drugie - skąd mamy wiedzieć do czego Ci to radio potrzebne? Na bazę czy do samochodu? Do kontroli sytuacji na drodze? Do komunikacji ze znajomymi z okolicy? Do pracy DX-owej?
Kup sobie takie, na jakie Cię stać i jakie będzie spełniało Twoje wymagania. Ot, cała filozofia. Ja nie mam pojęcia co Cię zadowoli, więc żadnej pomocy nie jestem w stanie Ci udzielić.
P.S. Jedna uwaga która mogę się podzielić. Performer to długa, dobra antena.W związku z tym jest w stanie odebrać naprawdę wiele. W tym rzeczy potrzebne jak i zwyczajne eterowe śmieci. Radio "z Biedronki" zwyczajnie sobie z tym nie poradzi.
MOje wymagania sa takie, radio bedzie sluzyc tylko do odbioru drogowego, chce zeby wlasnie nie zbieralo wsyztsskich smieci, zeby cos bylo normalnie slychac, przedzial cenowy radia to do 400-500 zl. Pozdrawiam
Proszę o stosowanie zasad pisowni języka polskiego. Regulamin!
Korzystasz z przeglądarki Firefox, która wskazuje Ci popełnione błędy w pisowni. Lekceważysz czytających, albo niezbyt pochlebnie świadczy to o samym piszącym.
[ya1]
Ostatnio zmieniony przez SP3AYA 25-12-2009, 14:18, w całości zmieniany 2 razy
Znak CB: 161 OLA
Wysłany: 25-12-2009, 11:23
Radio CB: Alan 28 / President Jackson / Alan 100 PLUS / Alan 42 Antena CB: President Texas / Sirio Boomerang 27W / Alan 9 PLUS + magnes z DV Akcesoria CB: Alan F36 / President CS-3 / (Densei EC-2018)
Kup radio używane produkcji Filipińskiej, Taiwańskiej z pokrętłem RF Gain.
Dla przykładu masz Alan 28, President Herbert. Albo i Alan 18 po podaniu RF Gaina w miejscu MIC Gaina.
Z nowych radii to sobie możesz poszperać w Presidencie Harrym III bądź Walkerze, ale w tym wypadałoby poprawić RF Gain bo ciężko się operuje w samochodzie (mały zakres regulacji).
Od razu powiem żebyś nie leciał na napis ASC bo ten bajer w ogóle nie spełnia swojej funkcji. Mowa przynajmniej o Walkerze, który nie był poprawiany w żadnym serwisie, którym to się właśnie bawię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum