Obejrzałem z zaciekawieniem i polecam wszystkim, jednak czasem lokalne media przy małym nakładzie środków potrafią zrobić coś dobrze, czego niestety nie można powiedzieć o dzisiejszych stacjach komercyjnych...
P.S. Shack też całkiem ciekawy, szczególnie bloki PA i skrzynek
P.S. Shack też całkiem ciekawy, szczególnie bloki PA i skrzynek
Są to dwa wzmacniacze radiostacji wojskowej R140 zasilacz WN zasilacz NN i końcówka mocy na GU43b. Odpowiednio przerobione i spięte ze sobą. Używałem taki wzmacniacz zasilałem go z trzech faz około 3kW mocy doprowadzonej a w antenę szło około 1,8kW. Sprzęt z lat 60-tych , końcówka pamięta 10 ustawień , ma wszelkie zabezpieczenia żeby nie uszkodzić sprzetu.
Moj egzęplarz niestety sprzedalem stał kilka lat nieużywany pojechał do kolegi z Jeleniej Góry.
pozdrawiam
Wysłany: 11-03-2010, 19:17
Radio KF: FT-950 VX-7R Antena KF: X-200N,delta pozioma Akcesoria KF: brak
W wojsku też siedziałem na R140, nawet ją trochę modernizowałem w/g własnej koncepcji
Wtedy to miałem ją z musu a teraz to zastanawiam się czy jej nie kupić zdemobilu z całą na Starze 660
To by była bryka na wypady !
_________________ Człowiek uczy się całe życie a ja chciałbym jeszcze dłużej.
Ta od lewej to chyba 137-mka ta z prawej 140. Pieknie sie gałeczki kręcą. Miałem plan dołozyć druga lampe bo zasilacze by wyrobiły bez problemu ale sie przestraszyłem że mi włosy wylecą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum