ale sam właśnie szukam masztu i wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem na maszt terenowy jest "kanarek" ma 10,8 metra długości po złożeniu to 1,9m waga ok. 10-15kg
Szukam czegoś w mojej okolicy co by odebrać osobiście...
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 29-06-2010, 16:52
Co to jest maszt kanarek, bo na pewno nie jest to prawidłowe określenie typu masztu? Za parę tygodni, jak aukcja się skończy nikt nie będzie wiedział o co Ci chodzi. Proszę poprawić post [napisać ponownie] wraz ze zdjęciami które nie znikną po krótkim czasie jak te z allegro i opisem, bo ten jako nic nie wnoszący do tematu wyląduje w koszu.
Wysłany: 29-06-2010, 23:06
Radio CB: EuroCB Pro3900,Alan 87 Antena CB: Spectrum 1600,Futura 5/8,Almas 1/2,Santiago 600 Akcesoria CB: Astatic Silver Eagle, PAN DM-432MT Radio KF: Kenwood TS-850S,TS-570D,TW-4100E,IC-T8 Antena KF: Diamond x-510 2m/70cm, LW 80m-10m, Dipol 80m Akcesoria KF: Mic studyjny Pro-Studio+preamp lampowy
ya1 napisał/a:
Co to jest maszt kanarek
No wiesz Jarku, zapytaj któregokolwiek wojaka z radiówki lub starego krótkofalowca, to Ci powie, co to kanarek
A tak poważnie Jarek, owy "kanarek", to nic innego, tylko to, co widujesz na spotach, czyli moje 2 maszty
Marosz, z czystym sumieniem mogę go polecić, bo sprawdzają się w terenie. Lekkie, wytrzymałe, małe gabaryty po złożeniu i łatwe w obsłudze (trzeba tylko pamiętać o częstym smarowaniu wazeliną, bo jak się zapieką, to kilku chłopa potrzeba do rozłożenia ). Cena za nie, to góra 350 PLN-ów, dawać więcej, to już rozbój
[EDIT] Fotek nie muszę chyba dawać, bo są w tematach spotowych
roszę poprawić post [napisać ponownie] wraz ze zdjęciami które nie znikną po krótkim czasie jak te z allegro i opisem, bo ten jako nic nie wnoszący do tematu wyląduje w koszu.
W takim razie przepraszam za mój post, i proszę go skierować do kosza.
marti101 napisał/a:
Marosz, z czystym sumieniem mogę go polecić, bo sprawdzają się w terenie. Lekkie, wytrzymałe, małe gabaryty po złożeniu i łatwe w obsłudze (trzeba tylko pamiętać o częstym smarowaniu wazeliną, bo jak się zapieką, to kilku chłopa potrzeba do rozłożenia ).
Bardzo przydatna opinia niedawno postawiłem prowizoryczny maszt (4,5m)ale jak już kupię 'kanarka' mam nadzieję że sprawdzi się też jako stacjonara, którą będzie można zaprzęgać na zloty
szczególnie po złożeniu wymiary są kuszące no i ta waga... (póki co jeżdżę Corsą )
Jak dla mnie dużo lepsza alternatywa, niż te 70-cio kilowe kolosy...
Ale na razie zbieram fundusz..
Ostatnio zmieniony przez maroosz 04-07-2010, 19:54, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum