Znak KF: SP3HSZ
QTH lokator: jo81fu Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Paź 2009 Posty: 334 Skąd: Leszno/Trzebiny
Wysłany: 16-11-2009, 23:39
ya1 napisał/a:
często się zastanawiam nad tym, czy mimo wszystko po raz kolejny poprosić o inny, czy jednak uaktywnić się pod tym
Nie myśl tylko zacznij pracować na pasmach i zapracuj na pozytywną opinię o swojej stacji bo nie dostaje się jej za znak sp,sq,3z,hf czy inny tylko za to kim jest operator i co sobą przedstawia...
Wysłany: 26-05-2010, 20:00
Radio KF: TS-570D Antena KF: KDWZO
Witam.
Choć jeszcze nie mam oficjalnie na papierze, ale po dzisiejszej wizycie w UKE i rozmowie z bardzo miłą panią Krysią wiem, że moim drugim "imieniem" będzie:
SQ2RCJ
Było trochę szukania, ale Pani z góry odrzuciła znaki z "Y" na początku jako tak za bardzo łamiące język
A literki mi pasują, bo
R - od nazwiska,
C - cokolwiek,
J - od imienia
Tak więc, po "strachu" przed egzaminami, kolejna panika przed "brzydkim" znakiem została zażegnana
Znak KF: SQ6KBW
QTH lokator: JO80DT Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 116 Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 05-07-2010, 11:44
Radio KF: IC-706MKIIG , Wouxun KG-UVD1P Antena KF: AMPRO-80 i 20, NAGOYA MAG-79EL-3W
Ja jeszcze tak po cichu, skromnie i nieoficjalnie ...
Dziś wybrałem sobie SQ6KBW i mam nadzieję, że właśnie taki otrzymam. Pal licho, że K to sufiks klubowy LOK-owski (ale czy z prefiksem SQ też?). Grunt, że dobry w wymowie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum