Z tego co wiem to chyba żadne programy nie oferują obsługi radyjek z pasma 2m ,(żadko które ma opcję CAT) no chyba że masz TS-2000, albo inne tego typu.
Znak KF: SQ3POS
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Gru 2009 Posty: 1852 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 30-09-2010, 16:30
Zdaję sobie z tego sprawę i nie wymagam obsługiwania radia przez program logujący. Potrzebuję tylko jakiś prosty program, którego najbardziej wypasioną funkcją będzie pobranie danych z QRZ i ewentualnie wyświetlenie skąd stacja jest po wpisaniu prefiksu. Im mniej (dla mnie) zbędnych funkcji tym lepiej. Nawet zadowoliłaby mnie lista w excelu (i pochodnych) gdyby działało to, co napisałem jako swoje wymagania.:)
Znak KF: SP3HSZ
QTH lokator: jo81fu Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Paź 2009 Posty: 334 Skąd: Leszno/Trzebiny
Wysłany: 30-09-2010, 20:05
moper napisał/a:
Im mniej (dla mnie) zbędnych funkcji tym lepiej
Paweł. Lepiej zainstalować dobry program z mozliwością rozwoju który na początku wymaga troszkę nauki bo z czasem wymagania operatora szybko rosną i sie nie oglądniesz a prosty program już nie będzie spełniał twoich założeń... Zainstaluj DxLaba i nie odpalaj wszystkich funkcji na początek odpal Keepera,spotkolektor,pathfainder,dxviev i to ci wystarczy. Reszte funkcji odpalisz z czasem jak bedziesz się rozwijał i być moze potrzebował więcej bajerów.
Znak KF: SQ3POS
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Gru 2009 Posty: 1852 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 01-10-2010, 09:51
No jest tam jakiś problem z tym linkiem, ale gdzieś natrafiłem na inny odnośnik i pobrałem launchera, a potem już tylko klik klik klik i doinstalowywanie paczek.
Zdaję sobie z tego sprawę i nie wymagam obsługiwania radia przez program logujący. Potrzebuję tylko jakiś prosty program, którego najbardziej wypasioną funkcją będzie pobranie danych z QRZ i ewentualnie wyświetlenie skąd stacja jest po wpisaniu prefiksu.
Wysłany: 15-11-2011, 22:29
Radio KF: Kenwood TS-570D / (VHF/UHF) Wouxun KG Antena KF: dipol lafayette uvs-200
Moi drodzy kto używa HRD ? Czy u Was od paru dni też nie pokazuje danych Waszych korespondentów ? to kwestia ustawień czy może należy się spodziewać poprawionej wersji z racji jakiś powiedzmy zmian na qrz.com bo coś tam ostatnio się dzieje
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 16-11-2011, 01:56
SQ3KLF napisał/a:
bo coś tam ostatnio się dzieje
Z tego co wiem, właśnie o to chodzi. Strona się komercjalizuje w związku z jej sprzedażą przez twórcę w inne ręce. Zapewne jak zwykle chodzi o kasę, poprzez zmuszenie nas do wykupienia subskrypcji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum