Znak CB: wanda 93
Wysłany: 12-09-2011, 16:24 Problem z kontrolkami w aucie przy nadawaniu z SS3900. Radio CB: ss3900 Antena CB: samochodowa
Witam i pozdrawiam. Mam radio jak w temacie i jedno pytanie pracuje to radio w samochodzie, ale mam problem pod tytułem przy nadawaniu potrafi zaświecić mi się kontrolka od pasów.Poradźcie coś co zrobić z tym problemem.
Poprawiłem tytuł wątku, aby zainteresowani mogli z góry wywnioskować o co Ci chodziło.
Ostatnio zmieniony przez SP3AYA 12-09-2011, 19:25, w całości zmieniany 2 razy
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 12-09-2011, 19:22
Witam Grzegorzu.
No cóż... gdzieś Ci wysoka częstotliwość hula po kablach. Miałem podobnie przy nadawaniu w emisji SSB tyle, że prądy indukowały się w przewodach ogrzewania tylnej szyby i kontrolka świeciła nawet jaśniej, niż kiedy normalnie grzanie było włączone. Jakby tego było mało, auto ryglowało wszystkie zamki w drzwiach.
Spróbuj przenieść antenę w inne miejsce dachu. Może też być, że słabej jakości kabel antenowy biegnący obok wiązki przewodów jest za to odpowiedzialny. Jak poeksperymentujesz - będziesz wiedział
Znak CB: wanda 93
Wysłany: 13-09-2011, 18:58
Radio CB: ss3900 Antena CB: samochodowa
tak dokładnie nie tu to miałem napisać.
Prosiłbym na przyszłość, o większą dbałość przy pisaniu postów. Chodzi o duże litery, znaki przestankowe, ortografię i gramatykę. O poprawną składnię zdań.
Ostatnio zmieniony przez SP3AYA 13-09-2011, 19:01, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum