Od 1.01.2013 amerykański dealer sprzętu krótkofalarskiego AES rozpoczyna akcję sponsorowania
kompletnego wyposażenia stacji dla młodych krótkofalowców zainteresowanego DX-ingiem i contestingiem.
Nie jest to akcja jednorazowa ale program w trakcie którego zostanie zasponsorowanych wiele zestawów.
W skład zestawu wchodzą:
- Alinco DX-SR8T/E 160-6m All Mode Transceiver + zasilacz 30A
- LDG AT-100 Pro II Antenna Tuner
- Do wyboru anteny: All Band G5RV or HyGain DX-77A Vertical
- 30m dobrej jakości kabla RG-213
- Manipulator Vibroplex Brass Racer Iambic
- SignaLink USB Sound Card, Interfejs do emisji cyfrowych
- Heil Pro Set Plus Headset, zestaw słuchawkowo mikrofonowy.
Do programu mogą się zgłaszać młodzi krótkofalowcy z całego świata.
Aby zgłosić akces do programu należy krótko odpowiedzieć na trzy pytania.
Wysłany: 08-10-2012, 22:14
Radio KF: Kenwood TS-850S,TS-570D,TW-4100E,IC-T8 Antena KF: Diamond x-510 2m/70cm, LW 80m-10m, Dipol 80m Akcesoria KF: Mic studyjny Pro-Studio+preamp lampowy
SP3AYA napisał/a:
Robiłeś, to wiesz lepiej
Robiłem przez "i"
SP3AYA napisał/a:
Ciekawe ile takich kompletów zamierzają rozdać?
Cóż, biorąc pod uwagę, że nie jest to sprzęt z "górnej półki" (co nie znaczy, że zły), to taki komplecik dla takiej firmy, to pewnie jak u mnie zakup bochenka chleba ( no dobra, z kostka masła i szynką z Polo )
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 18-10-2012, 21:56
A tu ładne tłumaczenie jakie pojawiło się na stronie PZK:
Nazywam się Jeff Demers, N1SNB.
Chciałbym krótko opowiedzieć o nowym programie wsparcia aktywności młodzieży na pasmach KF.
Są na to szanse, jeśli jesteś w mojej niegdysiejszej sytuacji, kiedy to wyjście w eter po otrzymaniu pierwszej licencji było nieco trudne. Rodzice byli wtajemniczeni. Nieco gotówki było zaoszczędzone. Zostały podjęte liczne "kompromisowe" środki, aby tę pierwszą stację uaktywnić w eterze! Moja firma, tj. "Amateur Radio Supplies LLC" z Haverhill w Massachusetts, pragnie pomóc kilku szczęśliwym młodym krótkofalowcom w uruchomieniu się na pasmach i nawiązywaniu łączności! Znasz zasługujących na to młodych krótkofalowców? Corocznie przyznajemy trzy kompletne stacje KF w celu wsparcia aktywności na pasmach amatorskich.
Mam głęboką nadzieję, że możesz upowszechniać tę informację wśród członków Twojego klubu.
Udostępnij wiadomość o "podarunkach" na Twojej stronie klubowej, wspomnij o tym w Waszym biuletynie - cokolwiek możesz zrobić, aby przyczynić się do sukcesu tego programu - jest to bardzo mile widziane. Im więcej dzieci możemy "uruchomić" w eterze, tym lepiej!
Jeśli jakiś młody krótkofalowiec powinien zostać zgłoszony, napisz do nas. W innym przypadku tacy kandydaci powinni zgłaszać się bezpośrednio poprzez naszą stronę internetową.
Twoje wsparcie jest bardzo mile widziane. Przyszłość krótkofalarstwa zależy od aktywności młodzieży. Proszę o pomoc w upowszechnieniu powyższej informacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum