Wysłany: 08-01-2014, 22:56
Cytat:
Naprawdę jestem bardzo zadowolony z rozmowy z uczniami w Zespole Szkół Technicznych, Ostrów Wielkopolski, Polska w kontakcie krótkofalarskim. Wspaniałe pytania!
Kilka liczb dotyczących oglądalności bezpośredniej transmisji na portalu wlkp24.info, więcej może wieczorem będę miał:
W Polsce oglądało relację 8000 osób
Niemcy 183
Wielka Brytania 156
USA 135
Japonia 8
To dotyczy TYLKO transmisji bezpośredniej.
Sławek, możesz mi jeszcze raz napisać to z maila jakie są szacunki liczby osób ogólnie, do których dotarły relacje z naszego ARISS-a?
Według baaardzo ostrożnych obliczeń i szacunków wydarzenie jakim był finał ARISS w Ostrowie Wielkopolskim oglądało bądź słuchało:
- transmisja bezpośrednia na portalu wlkp24.info, ariss tv, tvk Promax - ok. 9.000 osób
- doniesienia w wiadomościach radiowych i telewizyjnych 250.000 osób
Podkreślam - według bardzo ostrożnych obliczeń. W rzeczywistości o naszym ARISSie w mediach mogło usłyszeć spokojnie 500000 ludzi, do tego różne portale internetowe z onet.pl na czele. Jak wcześniej pisałem, o wydarzeniu oprócz PAP donosiły agencje prasowe z wielu innych krajów (to za sprawą jednego z naszych absolwentów - Rafał dziękuję).
Ostatnio zmieniony przez sq3ook 12-01-2014, 13:27, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum