Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 01-09-2009, 21:19 Jak przygotowuję/ałam/ałem się do egzaminu?
Spora grupa naszych kolegów uległa powszechnemu ostatnio pędowi do uzyskania uprawnień do poruszania się na innych pasmach niż 11 m. W związku z tym koniecznym stało się zdanie odpowiedniego egzaminu. Jak bardzo przejmujemy się tym wydarzeniem? Ile wysiłku wkładamy w przygotowanie się do zdania tego testu?
Tych którzy mają to za sobą proszę o sięgnięcie pamięcią do wspomnień
Nie tylko odhaczcie opcję w ankiecie, ale też opiszcie emocje które towarzyszą temu wydarzeniu A nuż się to przyda "następnemu pokoleniu"
[Żeby nie było... nie chodzi o mnie Ale obserwuję Wasze zaangażowanie i myślę, że warto je udokumentować ]
Wszyscy piszą że sam egzamin nie jest etrudny. Ale jednak stres pozostaje i trzeba się jakoś nawet do tych łatwych pytań przygotować. Przyznaję że w witrualnych testach prawie nie popełniam juz błędów ale wielu rzeczy nie jestem w stanie zrozumieć. Po prostu odpowiedzi zaznaczam na pamięć. Ponieważ z natury jestem dociekliwy chciałbym poznać wiedzę z której mógłbym czerpać do pytań egzaminacyjnych. Parę książek dostępnych w wersji elektronicznej mam zapisanych w komputerze i choć nie przeczytałem ich nawet w połowie chętnie dowiedział bym się o wszystkich tytułach jakie mogą być pomocne.
Znak KF: w trakc
QTH lokator: jo80si
Wysłany: 14-04-2014, 08:35
Radio KF: SP5WW / Baofeng UV-5R / 2x Radmor mużynek Antena KF: LW kf , HB9CV 2m Akcesoria KF: konweerter cb/kf home made
Ja podszedłem bez stresu do egzaminu, ale stres zrzarł mnie jak czekałem na wynik, a po usłyszeniu że witają mnie w swoich szeregach od razu ulga. Zdała cała grupa w oststnia sobotę w Opolu .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum