Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 19-02-2014, 22:50 Materiały szkoleniowe do egzaminu
Pod poniższymi linkami znajdują się pięknie opracowane zagadnienia które poruszane są w pytaniach egzaminacyjnych. Materiały zostały przygotowane przez kolegów z klubu SP9KOZ.
Wysłany: 20-02-2014, 10:22
Radio KF: Wouxun KG-UV2D Antena KF: Nagoya NA-771 2m/70cm
Nie czytam na razie dokładnie, jednak z tego co widzę, to mnóstwo ważnych informacji zebranych w jednym miejscu. Przy podzieleniu na pojedyncze tematy i uproszczeniu, może to być świetnym materiałem do lekcji krótkofalarstwa dla początkujących (nie każdy musi od razu rozumieć materiał, który jest omawiany dopiero na uczelni wyższej )
mef [Usunięty]
Wysłany: 28-04-2016, 08:54
Mi też bardzo się przydały te informacje, dzięki
rosucky [Usunięty]
Wysłany: 16-06-2016, 12:47
Bardzo dużo tych materiałów, i dla osoby totalnie z poza branży i tematu na pierwszy ogień trudne do ogarnęcia
Znak KF: brak
Wysłany: 08-03-2023, 21:09
Witam
Widzę że linki w pierwszym poście są już nie aktualne. Konkretnie chodzi mi o wprowadzenie.
Gdzie mogę znaleźć materiały do nauki pod kątem egzaminu?
Może jakieś książki? Chodzi właśnie o wprowadzenie do radiotechniki dla amatora.
Z góry dziękuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum