Wysłany: 13-12-2019, 16:34 Przywitam się i ja Radio CB: CRT xenon Antena CB: Siro cb/vhf Radio KF: Yaesu FT-818 Antena KF: Wedka + skrzynka, yagi 2m/70cm, Nagoya 770H
Krzysztof, SP7VLS, Łódź.
Pasma teoretycznie większość (z tym że QRP), a w praktyce brak miejsca na antenę. Ale i tak próbuje na tyle na ile się da
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 13-12-2019, 23:33
Cześć Krzysztofie.
Ciekawą niespodziankę znalazłem jak się przyjrzałem Twojemu znakowi. Jesteś autorem całkiem fajnego loggera. Czy byłoby naprzykrzaniem się, gdybym poprosił o przedstawienie nam tego programu?
Przy okazji. Mamy fajny zwyczaj na forum - logowania się nickem będącym naszym znakiem krótkofalarskim. Oczywiście nikogo do niczego nie zmuszamy
Wysłany: 17-12-2019, 15:52
Radio CB: CRT xenon Antena CB: Siro cb/vhf Radio KF: Yaesu FT-818 Antena KF: Wedka + skrzynka, yagi 2m/70cm, Nagoya 770H
Tylko na Androida. Jest opcja SWL (włączana w ustawieniach), ale mniej rozbudowana niż przy zwykłym QSO. Np. nie ma jeszcze callsign lookup (to akurat dodam w najbliższej przyszłości). i nie jestem pewien czy dla swl exportowany adif jest w pełni zgodny ze specyfikacją. Ale to zawsze można poprawić w jakimś programie do obróbki adif.
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 17-12-2019, 21:55
Asmok napisał/a:
Wstawię tutaj opis po opublikowaniu nowej stabilnej wersji Tylko w którym dziale najlepiej?
"Oprogramowanie i emisje cyfrowe" najlepiej
duderyk napisał/a:
Chyba admin może
Może
Asmok napisał/a:
Wstawię tutaj opis po opublikowaniu nowej stabilnej wersji
Super! Czekamy
Jeśli będzie się nadawał do łatwego logowania w sytuacji portable, to z chęcią go zaadaptuję na swoje potrzeby. W żadnym z tych które dotychczas testowałem, nie udawało się szybko i sprawnie logować kolejnych łączności. W sytuacji, kiedy z powodów braku zasilania nie dawało się zastosować na dłużej laptopa, poręczniejszy okazywał się log papierowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum