Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 25-04-2015, 21:19 Obóz szkoleniowy w sportach obronnych PZK
Termin 20.07.2015. do 02.08.2015 r. Miejsce pensjonat "Bukowy Gaj" w Poroninie.
Wiek uczestnika ograniczony 7 do 18 lat.
Rezerwacja miejsca na obozie po otrzymaniu przedpłaty w kwocie 300zł
do 10.05.2015 r. o kwalifikacji na obóz decyduje kolejność zgłoszeń, przy czym pierwszeństwo będą miały osoby deklarujące chęć uczestnictwa w szkoleniu krótkofalarskim i przygotowaniu do egzaminu na świadectwo radiooperatora.
Jeśli ktoś z młodzieży ma ochotę się wybrać - mocno zachęcam.
Myślę, że Kasia SQ3TKA potwierdzi że warto. Jej relacja z ostatniego pobytu: http://sp3pow.pl/articles.php?article_id=103
Znak KF: SQ3OOK
QTH lokator: JO81vp Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 1546 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 17-12-2019, 23:54
Jakiś czas temu, pewien działacz PZK szczebla centralnego zrobił jakiś przekręt i współpraca z MON upadła. MON dawał na to kasę. Ale PZK mogłoby taki obóz zorganizować samo, przy ewentualnym częściowym pokryciu kosztu uczestnictwa przez rodziców zainteresowanych dzieci...
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 18-12-2019, 00:01
sq3ook napisał/a:
przy ewentualnym częściowym pokryciu kosztu uczestnictwa przez rodziców zainteresowanych dzieci
A kto by dopłacił resztę? Skarbczyk PZK świeci pustkami
Chociaż, gdyby ktoś z ZG się dobrze zakręcił... Może są jakieś fundusze unijne czy inne na takie cele.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Maj 2009 Posty: 214 Skąd: Polska
Wysłany: 21-12-2019, 19:58
DL/SP napisał/a:
Szkolenie kolejnych pokolen powinno byc priorytetem w PZK !
Oczywista oczywistość
Młodzież powinna mieć możliwość jak najszerszego rozwoju w przeróżnych dziedzinach. Sztuka, nauka, rękodzieło, sport i wiele innych. Krótkofalarstwo łączy różne zagadnienia a kazda forma aktywności dla nich w dzisiejszym świecie jest na wagę złota.
Sam nie mam zbyt wiele do czynienia ze szkoleniem. Znajomi z ham radio to srednia wieku 50, 60+
Ale z tego co wiem to sa kluby gdzie jest troche mlodziezy. Czasem organizuja akcje. Popularny jest Jugend Fielddays i Kids Day im Amateurfunk. Jak bedzie na pasmach znak z prefixem DN to raczej na pewno ktos szkolacy nowego operatora albo z okazji akcji dla dzieci.
Na stronie DARC jest nieco opisane dzialania na rzecz mlodziezy. Mozna poczytac.
Fakt. Niezbyt wielu.Jak wszesniej pisalem moi znajomi to ludzie 50 i wiecej niz 60lat. Znajdzie sie sporo 70 latkow. Nie znam blisko nikogo co ma mniej lat. Ja jestem najmlodszy. Co nie znaczy ze takich niema. Jest kilka stacji lepiej wyposazonych starszych ludzi i oni zapraszaja do pracy mlodych krotkofalowcow na zawody albo z okazji akcji. Kilka lat temu jeden z podopiecznych mojego kolegi byl zaproszony do Arcali w Finlandii. Ale to pojedyncze przypadki o ktorych wiem. Moge potem popytac jak was ineresuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum