Wczoraj wspominałem, że w niedziele zapowiedziała się TV (chwilę po godz. 10.00). Od tej godziny będą w klubie Dawid i Kacper. Czy ktoś z operatorów przybędzie, czy puszczamy młodzież na żywioł czy mam odwołać? Ja niestety nie dam rady przyjechać.
Najbliższy, 28 finał WOŚP będzie miał krótkofalarski akcent stratosferyczny.
Tym razem balon z ładunkiem radioamatorskim poleci dzięki wspólnym staraniom klubów SP5WWL i SP5YAM oraz współpracy z Mazowiecką Amatorską Siecią Ratunkową.
Ładunek, wystartuje w najbliższą niedzielę ok. godziny 15:00LT z terenu Katolickich Szkół w Markach - naszego podstawowego startowiska.
Cele misji to przede wszystkim wsparcie tegorocznego finału WOŚP, popularyzacja krótkofalarstwa oraz techniczne testy nowych rozwiązań.
Kombinuję jak do tego podejść, żeby ze szkoły próbować odebrać sygnał z balonu. Wiatry w okolicach Warszawy zapowiadają się na kierunku NE, więc dla nas niekorzystne. Górki brak, a na dach z młodzieżą wchodzić nie będziemy. Szkoda, że nasz kierunek na 145 MHz nieczynny, ale może uda się coś wyłapać z verticala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum