Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 12-01-2020, 01:54 Zakupy w sklepach internetowych za granicą
Ostatnio przeglądałem ofertę na wimo.com
Pomimo tego, że większość rzeczy ma wyższą cenę niż w SP, napotkałem na kwiatki o prawie połowę tańsze niż w naszych sklepach (ciekawe czym jest to spowodowane).
Ale nie o tym. Ma ktoś doświadczenia w kontaktach z tym sklepem?
Wysłany: 16-01-2020, 08:31
Kupowałem w kilku brytyjskich sklepach. Nigdy nie było problemów z dostawą i towarem. W Wimo kupiłem coś raz i jakoś nam komunikacja siadła. Towar dostarczyli ale nie wspominam tego najlepiej.
Wysłany: 03-07-2022, 02:27
Czy ktoś wie jak działa w tej chwili ukraińska poczta czy kurierzy?
Potrzebuję cos pilnie wysłać i odebrać stamtąd i nie wiem czy jest sens i możliwość takich przesyłek?
Myślę, że na forum pewnych i wiarygodnych informacji zdobyć będzie trudno. Najprościej potwierdzić temat u operatorów świadczących przedmiotowe usługi kurierskie, którzy są w kontakcie z partnerami po stronie ukraińskiej.
Patrząc jednak na kwitnący handel z Ukrainy i na Ukrainę ze sklepów internetowych działających po obu stronach granicy myślę, że przesyłki docierają bez problemu na teren Ukrainy.
Granica jest otwarta non stop, tylko w mediach opowiadają farmazony, że tak nie jest.
Wysłany: 12-07-2022, 19:37
Pewnie na zachodniej Ukrainie tak jest. Ale sytuacja dotyczy miejscowości niezbyt odległej od linii frontu.
Niestety nikt z polskich przewoźników nie daje w tej chwili żadnych gwarancji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum