Od jutra nowe ściślejsze obostrzenia w poruszaniu się. Ciekawe czy dojdzie do tego że zakażą wychodzić do pracy za wyjątkiem służb i zakładów takich jak energetyka.
Znak KF: SP3QDX
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2017 Posty: 1129 Skąd: Ostrow Wielkopolski
Wysłany: 02-04-2020, 17:04
Popieram Pawła, to forum krótkofalowców a nie forum polityczno-religijne.
Lepiej zapodajmy pomysły na jakąś zabawę radiową lub internetowe spotkanie w celu wymiany doświadczeń ?
Znak KF: SP3UQE, Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 31 Skąd: Kalisz,
Wysłany: 03-04-2020, 06:19
To może jakieś wirtualne spotkania w TEAMS. Chyba to teraz wszyscy mają.
JA mam nadzieję w końcu zestroić antenę na 137 MHz. Liczyłem ją MMANA i NEC2. Wyniki wyszły różne. Zrobiona według MMANA nie stroi - zamierzam przyciąć do wymiarów z NEC'a i zobaczyć co sie stanie.
Ot, takie doświadczenie.
No i może w końcu moja delta M0PLK powędruje na chocby tymczasowy maszt. Jakieś 4 metry rury to znajdę, tylko sznurek na odciągi musze skołować..
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Maj 2009 Posty: 214 Skąd: Polska
Wysłany: 03-04-2020, 13:26
szafran napisał/a:
Uważasz że ta zaraza to kara boska za nasze grzechy?
Czy spisek "tamtych" przeciwko "nam"?
Epidemia to polityka?
Teraz to chyba wszystko kojarzy się z polityką
Niedługo strach będzie iść do kibla bo cię ktoś oskarży że srasz na jednych czy drugich
Ale popieram zdanie że to forum krotkofalarskie i jest dość fajniejszych tematów do dyskusji.
Propagacja jest do bani więc faktycznie warto by stworzyć jakąś bazę pomysłów jak aktywnie uprawiać nasze hobby w obecnych warunkach.
Nie wiem? Jakieś proste ciekawe konstrukcje, szybkie powiadamianie że któreś pasmo się otwarlo i pracują atrakcyjne stacje? Chętnie też zawsze czytam interesujące informacje z różnych dziedzin krotkofalarstwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum