Wysłany: 09-11-2020, 12:11 Co na prezent?
Dzień dobry wszystkim.
Potrzebuję porady dotyczącej prezentu świątecznego dla krótkofalowca. Ponieważ nie znam się na tym kompletnie, wolę zasięgnąć porady fachowców.
Nie chcę podawać za dużo szczegółów, bo może mąż kiedyś to przeczyta i się domyśli że to o nim Co prawda jest to pan "ja wiem lepiej" i mało ainternetowy więc mało prawdopodobne
W skrócie :
Posiada radio, wzmacniacz, klucz telegraficzny i anteny drutowe z przełącznikiem na dachu bloku gdzie mieszkamy (mam nadzieję że odrobiłam lekcję i wszystko dobrze wymieniłam 😊). Co do takiego kompletu można dołożyć, żeby było przydatne, a użytkownik zadowolony?
Znak KF: SP3QDX
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2017 Posty: 1129 Skąd: Ostrow Wielkopolski
Wysłany: 09-11-2020, 19:50
Cześć, oj dużo, zależy od budżetu
Ale z takich pierwszych to sprawdź jakie ma słuchawki lub mikrofon ale to są elementy które trzeba dobrać pod konkretny tym radia i ty by się przydał model radia.
Z następnych pomysłów to analizator antenowy. Czy ma takie coś ?
https://allegro.pl/oferta/nanovna-h-mini-analizator-antenowy-50khz-1500mhz-8564008970
Wysłany: 10-11-2020, 08:13
Radio to Icom 756. Wzmacniacz nie wiem jakiej marki. Nie ma oznaczenia na obudowie.
Planowałam prezent w kwocie pomiędzy 500 a 1000 zł.
Jakieś słuchawki i mikrofon są. A ten analizator to jak czytam, ciekawe urządzenie. Nie jest jednak zbyt skomplikowane w obsłudze?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum