Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 19-06-2022, 13:40
Jak się pobawić, to mam nie używany HotSpot. Nawet go nie odpalałem. Dostałem w pakiecie z innym zakupem, a już przeszło mi zainteresowanie tymi emisjami.
Mogę Ci pożyczyć, żebyś sobie potestował przed zakupem wybranego nowego.
Nawet nie wiem czy ten mój pracuje we wszystkich modach, czy tylko D-Star. Krzychu SQ3KNL będzie może wiedział, bo miał go w rękach
Jarka Hotspot obsługuje tylko D-STAR
co do hotspota .. kurcze. Jest przemiennik w Ostrowie. Specjalnie zrobiony dla kolegów którzy nie mają hotspot i chcieli by pogadać . Nawet tych co mają hotspoty zachęcić do korzystania z przemiennika.
Sam takowy hotspot posiadam ale od kiedy jest przemiennik to może go tylko raz włączyłem żeby sprawdzić czy jeszcze żyje. I tyle.
Nie ma dużego wyboru czy różnorodnych hotspotów na naszym rynku
1 i 3 to jest to samo..
2 to nie wiem nie miałem
Co do 1 i 3 . To są te same moduły i te dane hotspoty
Tylko niektóre są bardziej rozbudowane niektóre mniej .
Wszystko wiąże się z kosztami . Możesz sobie zbudować super mega hotspot za xxx złotych lub podstawowa wersję za xx złotych..
Wysłany: 19-06-2022, 20:55
Radio KF: YAESU FT-891, YAESU FT-70DE, YAESU FT-857d Antena KF: FD4 Windom, Hustler 5-BTV, End Fed, CobWeb
Oczywiście, że mogę zakupić klocki i zbudować samemu HotSpot i go oporogramować, ale szczerze pisząc nie mam na to ochoty, dlatego chcę kupić gotowe sprawdzone rozwiązanie tzw. pudełkowe.
Rozwiązania garażowe od jakiegoś czasu nie budzą mojego zaufania wyrosłem z przysłowiowej cepeliady.
Znak KF: SQ3OOK
QTH lokator: JO81vp Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 1546 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 20-06-2022, 15:06
Ten cennik jest dawno nieaktualny. Zauważ proszę, ze przy prawie kazdej pozycji jest informacja towar niedostępny. Pi Zero teraz kosztuje około 250 - 270 zlotych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum