Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 02-12-2021, 21:33 Akademia OT-27
Koleżanki i Koledzy
Po dwuletniej przerwie zapraszam wszystkich radioamatorów i krótkofalowców na tradycyjne spotkanie Akademii OT-27 , tym razem wigilijne spotkanie, organizowane przez Kaliski Klub Krótkofalowców SP3KQV w dniu 10 grudnia (piątek) 2021 r. na terenie Klubu Jeździeckiego Wolica o godz.17:00.
Ze względów organizacyjnych prosimy o potwierdzenie przybycia e-mailowo lub telefonicznie w terminie do 03.12.2021 godz. 22:00
Impreza jest składkowa (ok. 70 zł / od osoby) w cenie obiad oraz wynajęcie pomieszczenia. Planujemy dofinansowanie przrez OT-27 w wysokości ok 10 zł (w zależności od ilości uczestników)
W razie pytań proszę o kontakt na adres sp3ld@wp.pl lub 608829294.
Akademia organizowana jest przez Kaliski Klub Krótkofalowców SP3KQV przy wsparciu Zarządu OT 27 PZK.
Info: Bogdan SP3LD
Termin zgłaszania do jutra.
Cena 70 zł trochę zaporowa...
Ktoś jedzie?
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 30-09-2022, 00:02
Kolejna edycja w tym roku:
Koleżanki i Koledzy,
Zapraszamy radioamatorów i krótkofalowców na spotkanie z cyklu „Akademia OT 27 PZK", które jest organizowane przez Kaliski Klub Krótkofalowców SP3KQV przy wsparciu Zarządu OT-27 PZK Południowa Wielkopolska. Spotkanie jest zaplanowane w dniu 14 października (piątek) 2022 roku, o godz. 17.00, jak zwykle na terenie Klubu Jeździeckiego Wolica.
Ze względów organizacyjnych prosimy o potwierdzenie przybycia emailowo lub telefonicznie w terminie do 05.10.2022 r. godz. 22.oo. Impreza jest składkowa (ok. 70 zł od osoby – obiad, kolacja i wynajęcie pomieszczenia).
Zgłoszenia i pytania proszę kierować na adres sp3ld@wp.pl lub tel. 608829294.
W programie spotkania zaplanowane są trzy prezentacje:
1. Wykorzystanie sond meteorologicznych w praktyce radioamatorskiej – Dorota SQ3TGY
2. Krajowe zawody krótkofalarskie – dobre praktyki – Janek SP3CYY
3. Wyprawa kamperem, z radiem po Norwegii – Przemek SP7VC
Akademia OT-27 to forma cyklicznych spotkań, która pozwala na bezpośrednie kontakty młodszych i starszych, mniej i bardziej doświadczonych krótkofalowców, w celu podniesienia poziomu wiedzy i wymiany doświadczeń na temat różnych form krótkofalarstwa.
---------
Pozdrawiam - Sławek SQ3OOK
Kto jedzie?
Jak mi się nie uda zwolnić wcześniej z roboty, będę mocno spóźniony. Trzymajcie miejsce
Brawa dla nieskromnej ekipy.
Świetnie przygotowane wystąpienie. Aktywne reakcje sali. Pytania. Wielkie zainteresowanie tematem. Standing ovation!
No, to ja poproszę teraz zredagować prezentację do postaci artykułu i zamieścić na stronie klubowej.
Staraliśmy się jak mogliśmy.
Temat sond to jak dla mnie temat rzeka .
Zaprezentowane dzisiaj rzeczy to była w sumie cząstka tego wszystkiego jako że czas był ograniczony
Najważniejsze że stres już zszedł i większość była zadowolona
jak i reakcja publiki na naszą prezentację była dla nas ważna i miło na sercu że została pozytywnie odebrana i niektórzy już rozmyślają o tematach baloniarskich
Gdzie były? Czyżbym oślepła od fleszy paparazzi i nie zauważyłam?
Staraliśmy się dać 110%
Po mimo tego, że na sali było troszkę "łapaczy" lub też ktoś liznął temat to odbiór był pozytywny. Nawet QSL Menadżer zaczyna kombinować, jak przerobić sondę na narzędzie do serwisowania radiostacji
Dziękuję również ekipe, która dała z siebie wszystko
Cytat:
No, to ja poproszę teraz zredagować prezentację do postaci artykułu i zamieścić na stronie klubowej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum