No tak montaż jak najbardziej prawidłowy, a gdzie byś tam wsadził np: Cobrę 200 GTL DX stoję właśnie przed takim dylematem.
Nie mogę postawić bazy, więc bazę muszę zrobić z mobila, zresztą i tak w nim spędzam większość czasu i stąd robię wszystkie łączności, w domu mam inne obowiązki . Może coś doradzicie bo fotelowe mocowanie nie ma szans, w miejsce gdzie był Walker się nie mieści, więc gdzie ?
Pytam, bo co kilka głów to nie jedna
Mobil to Opel Frontera.
_________________ Nie możemy czekać , kiedy świat zacznie się zmieniać ! Kiedy czasy zaczną się zmieniać -a my wraz z nimi ! Kiedy rewolucja przyjdzie i zabierze nas ze sobą nowym kursem ! My sami jesteśmy przyszłością - to my jesteśmy rewolucją !
kgb14 [Usunięty]
Wysłany: 31-08-2008, 22:18
Tomek w moim mobilu nie bardzo da sie zamontować większe radio , daj może jakies fotki wnetrza Twojego mobila to pomyślimy . Ja widziałem juz różne sposoby montowania radia więc może pomogę .
o tym właśnie myślałem . Widziałem zdaje się rakie rozwiązanie u Truckmaniaka .
Właśnie to nie takie proste, żona byłaby mocno niezadowolona delikatnie mówiąc, to po pierwsze, po drugie na podsufitce nie mam miejsca odpowiedniego w którym można byłoby przykręcić to "kiuromesło" wszędzie w zasadzie blacha dachu bez wzmocnień, a podsufitka sama w sobie za słaba, aby taki gabaryt utrzymać. Porównując Cobrę 200 do Walkera to mniej więcej tak jak pudełko papierosów do pudełka zapałek gdzie nie wspomnę już o wadze. Natomiast ya1 mówił jeszcze o konsoli.Hmm... myślałem o tym lecz troszeczkę za krótka jeszcze ta szyba pod skosem . No nic zobaczymy gabaryty Magnum S-9 wkrótce . No i zostaje pokombinować z kieszenią gdzie jest Walker, tylko trzeba byłoby ją znacznie zubożyć , oraz zaglądnąć w głąb czy nie da rady coś przerobić :luka: .
Tu macie zdjęcie co prawda nie mojego ale właściwie identycznego wnętrza jak moje zapożyczonego z jednej aukcji na allegro (ponieważ jak co niektórzy wiedzą mój aparacik pływa gdzieś pod tamą ) Różnica polega na tym, że w miejscach które zaznaczyłem są inne niż w moim. W miejscu pod zapalniczką i popielniczką jest Walker kieszeń plastikowa zdjęta całkiem za Walkerem jeszcze jest deczko miejsca i po bokach może centymetr plus ramki wykończenia plastikowego które w razie co zubożę.To drugie zaznaczenie w kolorze czerwonym nad schowkiem zamykanym oznacza, że nie ma u mnie tej luki wolnej w tym miejscu mam poduszkę powietrzną.
Znak CB: 161 OLA
QTH lokator: KO02LG Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Cze 2008 Posty: 401 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-09-2008, 11:25
Radio CB: Magnum AF ; Ranger AR3500 Antena CB: Sirio Thunder 27 ; FireStick FS-3 Akcesoria CB: Wilson Trucker
Ja tam swoja cegłę powiesiłem na drzwiach i nie narzekam, ale ja jestem mańkut...
Jeśli cię to interesuje, to po południu wkleje zdjęcia.
Z firmowej sieci nie mam możliwości, fotosik ma bana u administracji...
_________________ Kaper
SQ5MRA
i wszystko jasne...
Wiesz tak w zasadzie jestem ciekaw wszystkich rzeczy dotyczących CB nawet tych co mi w dniu dzisiejszym są nawet nie potrzebne, tak więc śmiało Może twoje rozwiązanie coś mi podsunie
_________________ Nie możemy czekać , kiedy świat zacznie się zmieniać ! Kiedy czasy zaczną się zmieniać -a my wraz z nimi ! Kiedy rewolucja przyjdzie i zabierze nas ze sobą nowym kursem ! My sami jesteśmy przyszłością - to my jesteśmy rewolucją !
kgb14 [Usunięty]
Wysłany: 01-09-2008, 23:23
Rozwiązania nasuwają mi się dwa ( jeśli opcja pod sufitem odpada ) . Centralnie nad radyjkiem samochodowym . Przymocować dobrze jakimiś małymi kontowniczkami , widziałem tak zamocowane radia CB w busach i innych ,,dostawczakach'' lub zmierzyć dokładnie miejsce po radiu samochodowyn i może tam sie zmieści . a radio przestawic na dól w ta mniejszą ramkę , powinno się zmieścić . ( jak sie popieści to sie zawsze zmieści )
Z prawej strony chyba odpada z uwagi na zasięg ręki do ewentualnej regulacji podczas jazdy .
ale gdyby usunąć popielniczkę i zapalniczkę i półeczkę pod nimi to powinna. Ja bym tak porzeźbił.
marmag ty chcesz abym z żoną na wojennej ścieżce wylądował, żona pali zresztą ja jeszcze też podpalam czasami jak łapię nerwa , a po drugie nie o wysokość idzie tylko o szerokość (czyli 200 mm)i głębokość ok 290 mm).Więc na dole jak zdejmę osłonkę bo tej kieszonki już nie ma od momentu montażu Walkera a osłonkę właśnie delikatnie musiałem "rzeźbić" żeby wszedł. I tak podsumowując na wysokość wchodzi głębokość właśnie wątpliwa i szerokość raczej bardziej niż wątpliwa, ponieważ ta kieszeń u dołu delikatnie się zwęża na obudowie kokpitu. Chyba że... skorzystam z pokazowego montażu Kapera w tym miejscu faktycznie mam więcej miejsca, a z tej kieszeni na drzwiach korzystam sporadycznie .Kaper jesteś wielki, wielkie dzięki Wam wszystkim za dobre chęci, teraz już faktycznie będzie lżej nad tym pogłówkować . Tyle, że zrobię to dopiero jak odbiorę radio z diagnostyki wojskowej na którą oddałem, aby się upewnić, że wszystko z tym radyjkiem w porządku gdzieś tak koło piątku/soboty i wtedy dam znać co i jak zrobiłem .
Tak, widziałem Ja bym na półce w domu nie miał odpowiednio dużo miejsca, a co dopiero w samochodzie
A poważnie, to jeśli się tam zmieści, wydaje sie całkiem interesującym miejscem montażu.
Jest jeszcze jedno usytuowanie radia które widziałem i może się udać tylko w dużych samochodach. Całkiem pod schowkiem, a nad nogami pasażera. Tyle, że dostęp tam jest dość utrudniony ze strony kierowcy, zarówno jeśli chodzi o widoczność wyświetlacza jak i operowanie gałkami.
Tyle, że dostęp tam jest dość utrudniony ze strony kierowcy, zarówno jeśli chodzi o widoczność wyświetlacza jak i operowanie gałkami.
No właśnie , a ja lubię mieć pod ręką
Kaper faktycznie masz większe radio niż moje bo moje wygląda tak:
- ten "rysunek tech." sam baźgrałem więc proszę się nie śmiać za głośno
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum