Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 30-11-2008, 21:25 Nasze forum w wyszukiwarkach internetowych
Ostatnio z nudów zacząłem trochę grzebać w stronach monitorujących nasze statystyki. Ze zdziwieniem odkryłem, że sporo odsyłaczy dotyczy wyszukiwarek internetowych. Zagląda do nas coraz więcej ludzi poszukujących czegoś np. w google.
Z ciekawości zacząłem wpisywać różne frazy w wyszukiwarkę i okazuje się, że nasze forum wypozycjonowało się w wielu wypadkach na dość wysokich lokatach. W niektórych nawet na pierwszych stronach!
Co dziwniejsze, można nas znaleźć na liczących się pozycjach [tzn. do 5 strony włącznie] również we frazach specjalistycznych - głównie CB
Jeśli ktoś lubi się bawić, to zapraszam do poszukiwania nas w google i zapisywania jaka fraza i na jakiej stronie nas odnalazła
Tym bardziej, że częste klikanie na stronę podnosi ją w rankingu wyszukiwarki jeszcze wyżej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum