QTH lokator: KO00LA Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 160 Skąd: Tarnów
Wysłany: 30-12-2009, 09:45
Radio CB: Alan 87,President Harry Antena CB: Sirio Boomerang 27W,Lemm AT71 Akcesoria CB: Farun 2060
Farun 2060 z którego korzystam w tej chwili bardzo ładnie się sprawdza z Harrym. Nie jest drogi a bardzo ładnie z niego słychać. Mogę polecić bez wahania.
Wybór mikrofonu to bardzo indywidualna sprawa. Zarówno pod względem użytkownika, jak i samego radia z którym ma on współpracować. Nie każdy mikrofon będzie dobrze brzmiał z każdym radiem. Podobnie każde ucho jest inne i nie zawsze będzie Ci odpowiadało to co mikrofon produkuje.
Jednym słowem: nie sprawdzisz, nie posłuchasz - nie będziesz wiedział co Ci odpowiada.
dejak Gość
Wysłany: 30-12-2009, 21:07
Dzięki koledzy za wiadomości. Predyk piszesz, że farun 2060 sprawdza Ci się dobrze, ja po podłączeniu tego modelu nie mogłem nadawać(nic nie było słychać), czy Ty coś dostrajałeś tymi pokrętłami u góry ,ewentualnie tymi VR2 , VR3? Możesz coś podpowiedzieć?
Możliwe, że masz w nieprawidłowym miejscu przylutowany kabelek od modulacji, bądź całkowicie skręcony PR-ek VR2, który odpowiedzialny jest za regulację wzmocnienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum