Z tego co wyczytałem radio ma bardzo dobry odsłuch i przyjemnie się na nim pracuje. Ma mnóstwo dostępnych funkcji. W związku z tym pojawia się pytanie czy rzeczywiście ma to co potrzebne i czy nie jest to przerost formy nad treścią nie mający uzasadnienia w walorach użytkowych, za to powodujący dość wysoki pułap cenowy który trzeba osiągnąć decydując się na zakup
Ostatnio zmieniony przez max 10-04-2010, 02:48, w całości zmieniany 1 raz
QTH lokator: ko02md / jo91nm Artykułów/Recenzji: 1 Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Sty 2009 Posty: 288 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-04-2010, 08:03
Radio CB: DNT Carat / Jack Antena CB: CTE Boston / Orbitor Centre Load / Scarlet Warior Akcesoria CB: pełno tego ;-)
Jak dla mnie
max napisał/a:
przerost formy nad treścią nie mający uzasadnienia w walorach użytkowych
W środku to zwykłe cymbał radio na zewnątrz próbujące udawać sprzęt KF. Za te pieniądze można kupić prawdziwe radio KF z poprzedniej epoki w całkiem niezłym stanie, np. IC-735.
I jedno i drugie nie ma i nigdy nie będzie miało homologacji do użytku w paśmie CB.
P.S. 50W z oryginalnej końcówki w tym TRX wydaje się być mało prawdopodobne, trzebaby wrzucić na analizator widma i zobaczyć gdzie ta "moc" tak naprawdę jest.
Z tej strony wynika, że istnieje więcej klonów tego Stabo. Oprócz Presidenta jest jeszcze Superstar 4900B i Maycom BS-27. Zobaczymy Radio już do mnie jedzie. Zdam relację kiedy uda mi się je uruchomić na bazie
Wysłany: 03-06-2010, 16:35
Radio CB: STABO Antena CB: WILSON
I jak doświadczenia z tym radiem? W środku jest chyba to samo co w 8082 opakowane w dużą skrzynkę z bajerami. Jeśli tak to nie powinieneś być rozczarowany.
Ostatnio zmieniony przez SP3AYA 03-06-2010, 16:36, w całości zmieniany 1 raz
Niestety radio prosto od kuriera powędrowało do serwisu. Jest problem z częściami. Wiedziałem, że nie domaga. Nie spodziewałem się jednak aż takich kłopotów. Na szczęscie cena była rozsądna i myślę że wszystko dobrze się skończy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum