Hej,
Szukam porady - potrzebuję naprawdę DOBREGO CB radia. Nie chcę męczyć się z szumami i problemami technicznymi. Słyszałem, że godny polecenia jest President. Ktoś używa(l) i może polecić konkretny model?
Ostatnio zmieniony przez SP3AYA 07-02-2012, 15:07, w całości zmieniany 1 raz
President...? Może w latach dziewięćdziesiątych marka zapracowała na swoją renomę. Współczesna produkcja z dawnej świetności zachowała chyba tylko wygórowaną cenę
Nie ma czegoś takiego jak najlepsze radio. Najlepsze do czego? Kierowca który potrzebuje tylko dowiedzieć się "Jak dróżka...", na to pytanie da diametralnie inną odpowiedź od tego, który używa radia do prowadzenia dalekich łączności z innymi stacjami.
Sądząc z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że należysz do pierwszej grupy. Warto przeczytać parę wątków z działu "Dla zielonych", z TYM w pierwszej kolejności. Jeśli dalej nie będziesz pewny, napisz przynajmniej w jakich granicach cenowych sprzęt Cię interesuje, ile możesz wygospodarować miejsca w samochodzie na radio i czy musi to być nówka sztuka, czy może być używka.
Dlaczego pytam o to ostatnie? Bo jak się szybko przekonasz [również na własne uszy, użytkując zestaw CB], z tym jest jak z winem. Starsze egzemplarze były pod względem wykonania o wiele, wiele razy lepsza niż robione najtańszym kosztem produkcyjnym współczesne wypusty chińskich fabryk.
Acha... bo myślałem, że profesjonalnie zajmujesz się sprzętem i ciekaw byłem na podstawie jakich pomiarów tak twierdzisz? Albo że President nagle podniósł jakość swoich wyrobów
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Maj 2009 Posty: 214 Skąd: Polska
Wysłany: 22-01-2021, 19:13
Cytat:
Jak według Was wygląda jakość marki President,
Kiedyś była na topie. Chociaż pytanie na ile to był dobry marki a ile faktyczna jakość. Dzisiaj już bym żadnego Presidenta nie kupił choć używałem kilku starszych modeli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum