Jako że dopiero zacząłem interesować się krótkofalarstwem, przywitam Was i jakiś czas będę cicho siedział w kątku, przyswajając wiedzę zgromadzoną w tej Skarbnicy.
A zainteresowałem się przypadkowo. Wcześniej miałem "radio" , a raczej przystawkę komputerową do odbierania pogodowych zdjęć satelitarnych. Sprzęt uszkodził się i szukałem czegoś czym mógłbym odbierać sygnał z satelity. No i natrafiłem na ręczniaki Baofenga, Inteka. Wybrałem Inteka KT-960EE.
Pewnego razu z nudów włączyłem skanowanie (beznadziejnie wolne) i moim zdziwionym uszom dało się usłyszeć rozmowę. Znaki wywoławcze na początku i końcu rozmowy, bardzo grzecznie, kulturalnie i bez "brzydkich wyrazów". Bardzo mi się to spodobało, zwłaszcza po tym co zwykle słyszę na co dzień w "rzeczywistym świecie".
Po chwili grzebania w interrnecie znalazłem stronkę PZK, a potem to oto Forum. No i zaczęło się...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum