Wysłany: 12-08-2009, 14:46
Radio KF: Kenwood TS-850S,TS-570D,TW-4100E,IC-T8 Antena KF: Diamond x-510 2m/70cm, LW 80m-10m, Dipol 80m Akcesoria KF: Mic studyjny Pro-Studio+preamp lampowy
Witam wszystkich użyszkodników
Z racji tego, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, postanowiłem zrobić licencję KF Dlatego zachęcam wszystkie osoby zainteresowane zdobyciem takowej licencji, do udziału w egzaminie, który odbędzie się dnia 05.09.09r., o godz. 10:00 w Kaliskim Klubie Krótkofalowców SP3KQV w Szałe k. Kalisza, ul. Kaliska 8.
Wymagany wniosek o wydanie świadectwa oraz potwierdzenie dokonania opłat za egzamin i wydanie owego świadectwa należy dostarczyć do UKE najpóźniej na dwa tygodnie przed terminem egzaminu, czyli do 22 sierpnia.
Jeśli ktoś che się przyłączyć (bo wiadomo, że w kupie siła ), to proszę o wpisanie się na poniższą listę (tak w celach informacyjnych, co by wiedzieć ilu nas będzie):
Wysłany: 04-09-2009, 12:03
Radio KF: Yaesu FT-817, Xiegu X1m Pro Antena KF: Buddistick, LW, YHA-63 Akcesoria KF: ATU Z-817, HLA-150
marti101 napisał/a:
...Dlatego zachęcam wszystkie osoby zainteresowane zdobyciem takowej licencji, do udziału w egzaminie, który odbędzie się dnia 05.09.09r., o godz. 10:00 w Kaliskim Klubie Krótkofalowców SP3KQV w Szałe k. Kalisza, ul. Kaliska 8...
Wszystkim egzaminowanym w dniu jutrzejszym życzę połamania piór.
_________________ Maciek SQ3QRP
QRP.pl - mała moc, wielka frajda
Wysłany: 06-09-2009, 20:04
Radio KF: Kenwood TS-850S,TS-570D,TW-4100E,IC-T8 Antena KF: Diamond x-510 2m/70cm, LW 80m-10m, Dipol 80m Akcesoria KF: Mic studyjny Pro-Studio+preamp lampowy
Ach tak? To dostroiłem się w zera i moduluję powtórnie
A więc nasi drodzy userzy, nasz zacny admin, mimo kompletnego braku zainteresowania zdobyciem licencji KF (bo przecież do niczego mu ona niepotrzebna), w dniu wczorajszym również przystąpił do egzaminu i uzyskał wynik pozytywny
Wszem i wobec ogłaszam, że od wczoraj, Jarek to kawał HAM-a
Znak KF: SP3AYA
QTH lokator: JO81VP Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 6870
Wysłany: 06-09-2009, 20:29
1° Nigdzie nie napisałem, że się na egzamin nie wybieram.
2° Nie wiem po co mi ta licencja, bo ani anteny nie mam jak postawić, ani na porządne radio mnie nie stać w tej chwili [a przecież na byle czym pracować nie wypada].
3° Zupełnie mnie póki co inne pasma nie interesują, to i znaku nie potrzebuję przecież.
4° Totalnie nie jestem przygotowany, do pracy na innych częstotliwościach. Przeczytanie dwa razy zestawu pytań i trzykrotne rozwiązanie z pozytywnym skutkiem egzaminu wirtualnego, przygotowuje do zdania egzaminu, ale wiedzy praktycznej daje zero.
5° Większość zagadnień poruszanych w pytaniach leży poza obszarem moich zainteresowań.
6° Praca na częstotliwościach KF też.
7° Już się boję ile więcej zabrałoby to mojego czasu.
8° Wszystko to wina Górala i Martiego i ich gadki w ostatnim dniu przed terminem składania papierów na egzamin.
9° Jesteście moralnie odpowiedzialni za to, co z tego wyniknie.
10° I wszelkie skutki związane z tym!
Nie lubię Was. Wiodłem sobie spokojne życie cymbalisty, nie wadząc nikomu i co? zHAMiałem przez Was. O ja biedny, co ja teraz pocznę...
2° Nie wiem po co mi ta licencja, bo ani anteny nie mam jak postawić, ani na porządne radio mnie nie stać w tej chwili [a przecież na byle czym pracować nie wypada].
Nie masz niczego na 10m?
Cytat:
3° Zupełnie mnie póki co inne pasma nie interesują, to i znaku nie potrzebuję przecież.
Dzięsiątka to pasmo bardzo podobne do jedenastki, tylko komfort i kultura pracy zupełnie inna...
Cytat:
4° Totalnie nie jestem przygotowany, do pracy na innych częstotliwościach.
No to teraz słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać...
Cytat:
6° Praca na częstotliwościach KF też.
Do czasu.
Cytat:
8° Wszystko to wina Górala i Martiego i ich gadki w ostatnim dniu przed terminem składania papierów na egzamin.
Cieszę się że mogłem pomóc.
Cytat:
9° Jesteście moralnie odpowiedzialni za to, co z tego wyniknie.
10° I wszelkie skutki związane z tym!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum