Witam , widzę , że trafiłem na specjalistów a noszę się zamiarem kupienia mojego pierwszego CB . Upatrzyłem już sobie jeden model , ale przed zakupem chciałbym zasięgnąć opinii znawców , co myślicie na temat tego CB-Radio - President Harry II Classic?
No i jaką antenę do tego wybrać ?
Nie używaj kolorów tekstu które nie są widoczne w innych stylach.
Ostatnio zmieniony przez SP3AYA 25-03-2009, 09:10, w całości zmieniany 1 raz
"Cena: 489 zł" W życiu bym nie dał za takie radio tyle dukatów.
Jesteś pewien, że za tą cenę nie dostaniesz lepszego radia niż przereklamowany President niższej klasy
Sądząc po wyborze [podaj więcej info co do Twoich wymagań] potrzebujesz małego radia, które zmieścisz dosłownie wszędzie, ale chciałbyś tez mieć dobry odbiór i komfort użytkowania?
Ponoć jak na takie małe rozmiary rewelacyjnie chodzi.
A może zmieści Ci się do auta większe radio? Wybór dobrych sprzętów jest duży, trudno cokolwiek radzić nie znając Twoich potrzeb i możliwości. Podobnie jeśli chodzi o antenę.
Sprecyzuj się, a potem dopiero będzie można pogadać...
Znak CB: 276
QTH lokator: JO94GJ Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Lip 2008 Posty: 59 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 25-03-2009, 11:07
Radio CB: Alan 555 Antena CB: Skylab Akcesoria CB: Pan DM-432MT
Zawsze uważałam i już decyzji nie zmienię, że Johny I i Harry I plus pierwsze Unideny to zwykłe szumofony kiedyś onegdaj
W tej chwili jakośc w Johny II /od np.. 469zł do 666zł/ i już w Harry II /np. 489zł/ dużo się poprawiła, ale tak jak piszesz Jarku nie jest to warte tyle dukatów i aby płacic jedynie za markę PRESIDENT
W dalszym ciągu bardzo dobrym radyjkiem jest TTI TCB 880
Z tym, że należy iśc do przodu i bardzo dobrze sprawdza się właśnie YOSAN TURBO który w ostatnich tyg. jest bardzo chwalony, ale wszystko zależy od tego do jakich celów chcesz używac tego radia Cb wiechu i czy antena ma byc na stałe? czy wystarczy zwykły magnes? także sprecyzuj swoje wymagania tak jak pisze ya1, a na pewno będzie łatwiej Ci pomóc.
_________________ Sekju dijaks, sekju dijaks dis is poland stejszyn łan six-papa lima czarli bravo dostał w limo poszedł w tango.
Bo ja wiem, czy TTI jest dobrym [bo bardzo to na pewno nie] radyjkiem...
Mój pierwszy zestaw wybierałem pomiędzy Unidenem 520 i TTI 880 z anteną Sirio ML145. Padło na Unidena i nigdy nie żałowałem wyboru, w przeciwieństwie do tego co czytało się na różnych forach o TTI...
Ale wracając do dylematu kolegi, dalej nie wiemy czego tak naprawdę on chce...
No to tylko nieśmiało dodam małe info. Że w opinii każdego chyba w miarę doświadczonego użytkownika - lepiej kupić nie nowe radio, ale raczej stary sprawdzony, używany sprzęt z dobrych rąk. A to z tego powodu, że kiedyś potrafiono produkować radia po to aby spełniały wyśrubowane wymagania techniczne. Teraz radia też spełniają wyśrubowane wymagania... ale ekonomiczne Co za tym idzie? Oszczędność na materiałach, na procesie technologicznym i liczenie zysków, a nie jakości...
Stąd zawsze lepiej będzie się sprawdzać starsza konstrukcja
Znak CB: 276
QTH lokator: JO94GJ Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Lip 2008 Posty: 59 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 26-03-2009, 11:22
Radio CB: Alan 555 Antena CB: Skylab Akcesoria CB: Pan DM-432MT
ya1 napisał/a:
Bo ja wiem, czy TTI jest dobrym [bo bardzo to na pewno nie] radyjkiem...
Obserwując kolegów to nie narzekają, a sporo jeszcze kupuje do auta to radio.
ya1 napisał/a:
Mój pierwszy zestaw wybierałem pomiędzy Unidenem 520 i TTI 880 z anteną Sirio ML145. Padło na Unidena i nigdy nie żałowałem wyboru, w przeciwieństwie do tego co czytało się na różnych forach o TTI...
Wcale się nie dziwię, że taki wybór padał.
Ja Unidena 520 koledze nie proponowałam gdyż jak się nie mylę jest bez homologacji.
ya1 napisał/a:
zawsze lepiej będzie się sprawdzać starsza konstrukcja
Dokładnie, a potem ewentualnie popchnąc sprawę dalej z czasem jeśli dalsze chęci ku temu zostaną
_________________ Sekju dijaks, sekju dijaks dis is poland stejszyn łan six-papa lima czarli bravo dostał w limo poszedł w tango.
Wysłany: 26-03-2009, 20:33
Radio CB: TTI 770b, Albrecht AE, Alan 42, Sunker E2 Antena CB: Sirtel S9, Ringo Lemm i parę innych
Więc tak jako że siedzę w branży nigdy przenigdy nie kupiłbym harryego ani classica ani z asc szumofony jak diabli polecam jeżeli już johnnego II
http://www.allegro.pl/ite..._generacja.html
co do TTi to ma on dużo większe możliwość podciągnięcia mocy niż president więc to wcale nie jest takie badziewne radio zresztą sam też użytkuje i nie mam zastrzeżeń
Wysłany: 26-03-2009, 20:47
Radio CB: TTI 770b, Albrecht AE, Alan 42, Sunker E2 Antena CB: Sirtel S9, Ringo Lemm i parę innych
Jaruś wystarczy posłuchać obydwu radyjek uwierz Johnny bije na głowę Harrego no i przeważnie jak naprawiamy to Harry a nie Johnny na 1 johnego w serwisie przypada 6 harrych co do skopanej modulacji jeśli robi to ktoś znający się na rzeczy to jej nie skopiesz...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum